Sport
06.10.2023. 17:41

Saopštenje AEK

"Izražavamo gađenje na parolu "Kosovo je Albanija"

aek navijaci 06.10.2023.
Izvor: EPA / ISABEL INFANTES

Fudbalski klub AEK ogradio se u petak od transparenta "Kosovo je Albanija" koji su njegovi navijači razvili na tribini na utakmici protiv Ajaksa koja je igrana u četvrtak u okviru drugog kola Lige Evrope.

"AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. To nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg kluba, niti naravno sa onim za šta se klub zalaže od svog osnivanja", stoji na početku klupskog saopštenja. 

Klub iz Atine ističe da ne mora ništa da dokazuje rečima, jer je to učinio na delu na način koji se ne može osporiti, kao i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preduzela protiv rata. 
"Povodom konkretnog tužnog i ogorčenog incidenta, AEK navodi da neće na ovome ostati. Već pokrećemo akcije da pronađemo odgovorne za sliku koja je s pravom uznemirila veliku većinu našeg sveta i navijača, koji su takođe oštro reagovali. Odgovorne ćemo svakako pronaći i biće im trajno zabranjen ulazak na naš stadion", zaključuje se u saopštenju.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Slavnom fudbaleru doping došao glave
pol-pogba-710x422.jpg

Višegodišnja suspenzija

06.10.2023. 17:30

Slavnom fudbaleru doping došao glave

Fudbaler Juventusa Pol Pogba suočava se sa četvorogodišnjom suspenzijom, pošto je i analiza B uzorka pokazala da je bio pozitivan na testosteron.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve