Sport
07.10.2023. 22:34
BETA- AFP

Trener Juventusa

Alegri o slučaju Pogbe: "Fudbal gubi izvanrednog igrača"

pogba
Izvor: Shutterstock

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da fudbal gubi izvanrednog igrača, dan nakon što je napadač njegove ekipe Pol Pogba i drugi put bio pozitivan na doping testu.

"Ljudski gledano, to mi mnogo smeta, pošto sam sa tim dečkom blizak. Fudbal gubi izvanrednog igrača koji je bio drugačiji od ostalih", rekao je Alegri posle utakmice i pobede protiv Torina, 2:0.

Pogba se suočava sa četvorogodišnjom suspenzijom, pošto je i analiza B uzorka pokazala da je bio pozitivan na testosteron.

Francuski fudbaler nasumično je testiran posle utakmice Juventusa i Udinezea u Seriji A, 20. avgusta, koju je odgledao sa klupe. On je bio pozitivan na testosteron, hormon koji povećava izdržljivost.

Pošto je i drugi uzorak na testiranju bio pozitivan, Pogba bi mogao da bude suspendovan na četiri godine. Suspenzija bi mogla da bude umanjena na dve godine, ako se utvrdi da nije postojala namera.

Pogba mora da navede upotrebu dodataka ishrani koje mu je prepisao američki lekar, kako bi objasnio prisustvo metabolita testosterona.

"Sačekajmo kazne. Ovo nas sve rastužuje, nadamo se najboljem za njega, pošto mu nije lako na psihičkom planu", naveo je Alegri.

Pogba se prošlog jula vratio u Juventus posle šest sezona u Mančester junajtedu.

Juventus je prestao da mu isplaćuje platu predviđenu ugovorom koji ističe 2026. godine. Torinski klub će mu sada isplaćivati minimalnu zaradu predviđenu kolektivnim ugovorom za italijanske profesionalne fudbalere koja iznosi 42.500 evra godišnje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pankov na slobodi! Srbin pušten iz pritvora (FOTO)
pankov 06.10.2023.

Povratak u Varšavu

06.10.2023. 19:54

Pankov na slobodi! Srbin pušten iz pritvora (FOTO)

Srpski fudbaler Radovan Pankov i njegov saigrač iz Legije Žozue, pušteni su iz pritvora u Holandiji i uskoro će stići u Poljsku, saopštio je danas Fudbalski klub Legija na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve