Sport
12.09.2023. 20:08
R. E.

"Imate šampionsko srce"

Košarkaši na prijemu kod predsednika države: "Očekujemo zlato na OI" (VIDEO)

1
Izvor: EPA / ROLEX DELA PENA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila srebrnu medalju.

Prijemu su prisustvovali svi igrači, uključujuči i Borišu Simanića, koji je nakon povrede ostao bez bubrega, članovi stručnog štaba na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i drugi.

"Samo želim da im kažem jedno veliko hvala i da je pred njima bila jedna velika odgovornost i da su tu odgovornost pokazali i u trenucima kada niko ne bi verovao u njih. Znam da ćete mi reći da mi ne verujete kada kažem da sam ja verovao, ali zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i energiju, da su pobednici i znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala", rekao je Vučić  i posebno zahvalio Boriši Simoniću koga je nazvao "herojem iz Manile".

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je da će se reprezentacija spremiti za Olimpijske igre u Parizu, i istako da je podrška navijača u Manili značila ekipi.

"Ono što niste videli je to da su se ovi momci dobro pokidali u procesu. ovo je prilika da kažem da se baš ponosim svim igračima. Da se ponosim Gagom za sve što je uradio, mojim trenerim i celom stafu. Sad nas očekuju Olimpijske igre, taj proces će biti dosta teži jer su sada očekivanja još veća, siguran sam da imamo vremena. Ono što smo mi videli u Manili je oduševljenje naših navijača. Možda tamo nismo bili najbrojniji ali smo bili najglasniji, to nam je davalo snagu", rekao je Svetislav Pešić.

Kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović istakao je da mu je bila čast što je predvodio nacionalni tim.

"Hvala svima što ste nas dočekali u ovolikom broju. Ne znam šta bih rekao posle svih vas, pogotovo jer nisam neki govornik. Ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojima sam sarađivao. Bila mi je čast da ih predvodim kao kapiten", rekao je kapiten Bogdan Bogdanović, koji je predsedniku države poklonio loptu, dok mu je Stefan Jović uručio dres sa potpisima reprezentativaca.

Predsednik Srbije nije krio da na sledećem takmičenju, Olimpijskim igrama, želi najsjajnije odličje.

"Očekujemo ne srebro, već zlato naredne godine u Parizu", rekao je predsednik Vučić i dodao da će svaki srpski sportista koji osvoji zlato na Olimpijskim igrama 2024. godine dobiti pojedinačnu nagradu od države od 200.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gde je trenutno Boriša Simanić i kolike su šanse da nastavi karijeru
1

Dr Dragan Radovanović

12.09.2023. 15:38

Gde je trenutno Boriša Simanić i kolike su šanse da nastavi karijeru

Boriša Simanić doputovao je sa košarkašima Srbije iz Manile sa Mundobasketa pod posebnom prismotrom tokom leta, nakon što mu je u Manili na šampionatu odstranjen bubreg posle udarca na meču protiv Južnog Sudana.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve