Sport
15.07.2021. 16:05
R.E./Tanjug

Legendarni kapiten

Alesandro Del Pjero: Srećan sam što sam u Beogradu (FOTO)

Alesandro Del Pjero, 15. 7. 2021.
Izvor: TANJUG / JADRANKA ILIĆ

Srećan sam što sam u Srbiji nakon što sam upoznao i igrao protiv mnogo igrača iz vaše zemlje i upoznao brojne legende vašeg sporta uključujući Novaka Ðokovića, a sada i Vanju Udovičića, izjavio je čuveni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero.

Legendarni kapiten Juventusa boravi u Beogradu kao promoter Italijanskog fudbalskog kampa za decu u Srbiji, koji će biti održan od 23. do 28. avgusta u Beogradu. 

"Posebno sam srećan što zajedno pružamo podršku deci, imam troje dece i znam da su deca najvažnija. Ovaj kamp je dokaz da je timska igra najvažnija. Samo timski se dolazi do pobede i vrhunskih rezultata, što smo videli i sada kada je Italija osvojila titulu prvaka Evrope na Vembliju", rekao je Del Pjero na konferenciji za novinare. 
 

Del Pjero je istakao da je rođen u Koveljanu, na samo nekoliko kilometara od granice nekadašnje Jugoslavije i otkrio da su mu idoli u detinjstvu bili Mišel Platini, Dijego Maradona i Ziko, te da je zbog njih nosio broj 10.

Slavnni fubaler je izneo niz komplimenata na račun Dušana Vlahovića, a dodao je i da je Siniša Mihajlović kao veliko ime fudbala, znao da prepozna talenat Ðanluiđija Donarume i izuzetno je doprineo da Italija postane prvak Evrope.

Pogledajte fotografije: 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je veliko zadovoljstvo što je veliko ime svetskog sporta poput Del Pjera u Beogradu. "Imamo priliku da učimo i družimo se sa jednim od najboljih u istoriji, kao i da decu u Srbihi uče neki od najboljih stručnjaka. Da se druže, steknu nove veštine, sve u duhu fer-pleja", rekao je Udovičić.

On je čestitao Italijanima na evropskoj tituli u fudbalu, ali i podsetio da je skor sa Srbijom 1:1, nakon pobede Azura u košarci i trijumfa Novaka Ðokovića protiv Emanuela Beretinija na Vimbldonu.

Na promociji kampa prisustvovao je i italijanski ambasador Karlo Lokašo, koji je rekao da se nada kako će iz ove akcije stasati budući asovi i zaigrati u italijanskom fudbalu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve