Sport
19.11.2019. 18:03
R. E. / Index. hr

AMBICIOZNO: Toni Parker: Želim da osvojim Evroligu i da postanem vlasnik San Antonia

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Toni Parker je na kraju prošle sezone okončao fantastičnu košarkašku karijeru, a San Antonio Sparsi, klub u kojem je proveo 17, od 18 sezona u NBA ligi, prošle nedelje su mu povukli dres. Međutim, veza između Francuza i kluba iz Teksasta tu ne prestaje.

Iako je u penziji nije se udaljio od košarke. Vlasnik je ASVEL-a, francuskoga kluba koji igra debitantsku sezonu u Evroligi, a jednog dana bi mogao da postane i vlasnik San Antonia. O tome je govorio u intervjuu za francusku verziju Yahoo Sportsa, prenosi Index. hr.

Novinar ga je pitao sanja li o tome da ASVEL postane NBA franšiza ako se liga globalizuje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Moramo da vidimo kako će Evroliga da se razvija. Šefovi Evrolige će odlučiti. Ja želim što veće uspehe, dakle osvojiti Evroligu s ASVEL-om", odgovorio je Parker. Zatim je stiglo pitanje o mogućem vlasništvu nad Sparsim, o kojem je i ranije govorio.

"To je izazov. Klipersi su 2014. kupljeni za dve milijarde dolara. Koliko je mene koštao ASVEL? Neću govoriti o tome", rekao je Parker.

Povezane vesti - Bogdan Bogdanović – lider koji ne zaslužuje da bude rezerva

Kupio je udeo u francuskom klubu 2009. godine kao 26-godišnjak, a za njega je i igrao tokom lockouta u NBA ligi 2011. Samostalni vlasnik ASVEL-a postao je 2014., a ove godine klub prvi put igra u Evroligi. Prošlog je meseca upozorio navijače da ne polete s očekivanjima jer ASVEL ima najmanji budžet u Evroligi. Ipak, zasad upšte ne stoji loše, sa skorom od 5:3 drži osmo mesto, psolednje koje vodi u plej of.

U intervjuu za The Undefeated u junu rekao je kako mu je san jednog dana biti vlasnik NBA kluba i da je sve što radi u Francuskoj sticanje iskustva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

"Definitivno imam iskustva i volim taj posao. Potrebno je puno rada, ali volim to. Možda jednog dana, ako se ukaže prilika, to bih definitivno želeo. Samo moram čekati", rekao je tada Parker.

Verovatno će mu trebati financijska pomoć jer je vrednost Sparsa procijenjena na 1,62 milijardi dolara, a verovatno bi koštali više. Klub je trenutno u vlasništvu Petera Holta i Julianne Hawn Holt, koji su se razveli prošle godine, ali i naglasili da ne nameravaju prodavati klub kako bi podelili imovinu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve