Sport
30.09.2022. 09:58
Beta

Za 400 miliona funti

Američki biznismen kupuje Everton?

Everton
Izvor: Shutterstock

Američki biznismen Macik Kaminski, investitor sa sedištem u Minesoti, na korak je do kupovine engleskog premijerligaša Evertona za 400 miliona funti, preneli su u petak engleski mediji.

Mediji navode kako su pregovori sadašnjeg vlasnika Farhada Moširija i malo poznatog američkog biznismena daleko odmakli, međutim i dalje su komplikovani zbog nestabilnog finansijskog tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Za bilo kakav dogovor i dalje bi bilo potrebno odobrenje vođstva lige. Uspešna prodaja značila bi da bi polovina od 20 klubova Premjier lige imala američke deoničare.

Britanski preduzetnik iranskog porekla postao je većinski deoničar Evertona u februaru 2016. pre nego što je dve godine kasnije povećao svoj udeo u klubu, prenela je HINA.

Prema izveštajima lokalnih medija, Kaminski je emigrirao u Sjedinjene Države iz Poljske kasnih 1960-ih, zatim je bio investicioni savetnik u brokerskim kućama, pre nego što je ušao u ulaganja u nekretnine.

Svoje je bogatstvo izgradio trgovinom poslovnim prostorima u Mineapolisu, najvećem gradu američke savezne države Minesote na srednjem zapadu.

Predvođen menadžerom Frenkom Lampardom, bivšim igračem Čelsija, Everton je prošle sezone jedva izbegao ispadanje iz Premjier lige, a trenutno se nalazi na 13. mestu.

Britanski mediji navode i kako bi novi vlasnik Čelsija, američki tajkun Tod Boeli mogao da kupi portugalski Portimonense kog vidi kao idealan satelitski klub.

Portimonense se trenutno nalazi na četvrtom mestu sa 15 bodova, šest manje iza vodeće Benfike.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Video o kojem se priča: Leti, leti... Piksi!
1

Fudbal

28.09.2022. 09:06

Video o kojem se priča: Leti, leti... Piksi!

Pogledajte kako i koliko fudbalska reprezentacija Srbije voli svog trenera Dragana Stojkovića Piksija, ali i kolegu Aleksandra Mitrovića:
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve