Sport
03.12.2019. 15:26
Tanjug

ARGENTINCU ZLATNA LOPTA Mesi: Možda će ih biti još, nikad se ne zna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, po dobijanju rekordne šeste Zlatne lopte magazina "Frans fudbal", izjavio je da veruje da se na tome neće zaustaviti i da će i u budućnosti biti laureat.

Mesi je u izboru za najboljeg igrača godine, na osnovu glasova novinara širom Evrope, pobedio ispred defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka i napadača Juventusa Kristijana Ronalda.

"Pre nekoliko godina dobio sam prvu Zlatnu loptu u Parizu, tada mi je bilo nezamislivo. Sada ih imam šest, drugačiji je trenutak. Trudim se stalno da napredujem, uvek verujem da mogu više", rekao je Mesi, prenosi Lekip.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Francois Mori

On se zahvalio novinarima na izboru, Barseloni i saigračima na podršci, kao i svojoj porodici.

Povezane vesti - TRENUTAK KOJI JE PROMENIO FUDBAL: Na današnji dan svet je upoznao Mesija

"Kao dete nisam ni zamišljao da bih mogao da osvojim Zlatnu loptu. Nikada nisam razmišljao čak da je dobijem jednom. Veoma sam srećan, priznanje me čini ponosnim. Možda ću ga opet dobiti, nikad se ne zna", zaključio je Argentinac, uz podsećanje da je nagrada plod timskog rada.

Za sedam bodova bolji

Mesi je za svega sedam bodova više od Virdžila van Dajka pobedio je u trci za Zlatnu loptu namenjenu za najboljeg fudbalera sveta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Francois Mori

Kako je objavio francuski magazin, zvezda Barselone dobila je 686 bodova novinara širom sveta, Liverpulov van Dajk 679, a Kristijano Ronaldo iz Juventusa 476.

U istom izboru srpski reprezentativac i kapiten Ajaksa Dušan Tadić zauzeo je 20. mesto, zajedno sa napadačem Arsenala Pjer-Emerikom Obamejangom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve