Sport
16.10.2019. 15:52
M. P.

TRENUTAK KOJI JE PROMENIO FUDBAL: Na današnji dan svet je upoznao Mesija

w_54953589.jpg
Izvor: EFE / Alberto Estevez

Kada se pojavio na fudbalskoj sceni poredili su ga sa Maradonom. Kako su godine prolazile stručnjaci su govorili da je bolji od Pelea, a danas je za mnoge najbolji fudbaler svih vrmena.

Ipak, sve te velike reči su pre svega subjektivni stav, a činjenice su nešto drugo. One govore da je Lionel Mesi pravi čarobnjak sa loptom, da je uzor mnogim dečacima širom sveta koji počinju da se bave fudbalom i da ga je milina gledati dok je na fudbalskom terenu.

Kada je 16. oktobra 2004. godine debitovao u dresu Barselone, Mesi je bio omaleni momak od koga se puno očekivalo. Prozvan je "čudom" od deteta, isto kao i na hiljade drugih klinaca koji bi pokazali da su talentovani. Najveći procenat te dece bi nakon kratkog bljeska, jednostavno nestalo sa fudbalske scene da li zbog pritiska, manjka radne etike, ili usled nekih drugih okolnosti... Ali ne i on.

EPA-EFE/Alberto Estevez EPA-EFE/Alberto Estevez

Petnaest godina kasnije, Lionel Mesi je istinska legenda Barselone, kluba u kome je još od 2000. godine.

Povezane vesti - FUDBAL I SECESIJA: Zašto je FK Barselona za Katalonce "više od kluba"?

Sa brojem 30 na leđima, izdanak čuvene Barsine škole "La Masija", istčao je na teren protiv Espanjola i tako zabeležio ligaški debi. Njegovo istrčavanje na teren u 82. minutu, iz današnje perspektive, označavalo je početak nove fudbalske ere, kako za klub, tako i za fudbal generalno.

Sve ostalo je istorija.

U dresu Barselone, do sada, je postigao 604. gola na 692 utakmice i svojim partijama ispisao istoriju kluba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve