Sport
19.03.2022. 19:34
Beta

Dejan Stanković

"Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal"

Dejan Stanković
Izvor: EPA / ROBERT PERRY

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je, pred utakmicu protiv Kolubare u Super ligi Srbije, da je njegova ekipa "arhivirala" Rendžers i da je pred crveno-belima sada najvažniji cilj u sezoni - odbrana "duple" krune.

"Izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili i imamo igrače koji neće moći da nastupe što zbog umora, što zbog povreda, jer su i Metalac i Rendžers ostavili trag u kratkom vremenskom periodu. Ali, to ne menja naše ciljeve i zahteve", rekao je Stanković.
 

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra ekipu Kolubare, u utakmici 28. kola Super lige Srbije.

"Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal, pogotovo nakon što se prespava i kada se okrenemo nazad da vidimo šta smo sve uradili i šta smo mogli. Ostaje žal, jer mislim da smo dosta šansi promašili... Kada dodješ u nokaut fazu, plaćaš male greške. Sitnice i detalji odlučuju pobednika i prolaz u narednu rundu, što se ovog puta nama desilo", rekao je Stanković.

"Dosta toga smo promašili i skupo smo platili svaku grešku. Ali, opet govorim, arhivirali smo sve. Ostaje nam odbrana duple krune, što je veliki i najvažniji cilj u ovoj sezoni. Sve ovo što je došlo je jedan bonus za naše navijače i naš klub i jedan veliki iskorak za naše igrače", dodao je on.
 

U timu Kolubare na sutrašnjem meču neće biti Uroša Djuranovića, ali je Stanković istakao da je "nebitno ko će igrati za Kolubaru".

"Mi znamo naš zadatak", rekao je trener Zvezde i dodao da se svi u ekipi nadaju da će na stadion "Rajko Mitić" doći "što više ljudi" da "pozdrave hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu".

Stanković je naveo da je "možda momenat" da Nemanja Motika počne utakmicu.

"Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali mislim da ima prostora da Nemanja počne utakmicu", rekao je on.

Kompletna postava se ne zna, ali je Stanković naveo da neće odustati od najjačeg tima.

"Ne mogu da vam izdiktiram kompletnu postavu. Ja odustajati od naše formacije i najjačeg tima neću sigurno. Treba da vidimo ko se koliko odmorio. Ova utakmica dolazi pred reprezentativnu pauzu, tako da, ovo je poslednji napor u ovom ciklusu. Imaće posle toga par dana slobodno i mogu da izguraju", rekao je on.
 

"Mi smo se spremali i pričali dosta o tome, da nam je kraj februara i ceo mart najvažnije da se osećamo dobro, fizički i mentalno. Mislim da smo pogodili pravi tajming i ono što smo planirali. Ovo je poslednji napor u ovom ciklusu, pa ćemo da odmorimo, a posle ćemo videti na početku aprila", dodao je Stanković.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Kolubare igra se sutra od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli su drugi na tabeli sa 72 boda, koliko ima i Partizan, dok je Kolubara deseta sa 33 osvojena boda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stanković: Nada umire poslednja
Dejan Stanković

Pred Rendžers

16.03.2022. 14:53

Stanković: Nada umire poslednja

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da će njegovoj ekipi biti teško u predstojećoj revanš utakmici osmine finala Lige Evropa protiv Rendžersa, ali da nada umire poslednja i da na osnovu igre iz Glazgova i uz malo sreće veruje da crveno-beli hrabrom igrom mogu da iznenade protivnika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve