Sport
11.03.2024. 22:30
R. E.

Pod posebnom lupom

Atletičari četiri zemlje biće češće testirani na doping uoči OI

1
Izvor: Shutterstock

Služba za kontrolu integriteta atletičara (AIU) saopštila je da će atletičari nekih zemalja češće odlaziti na doping kontrole pred početak Olimpijskih igara u Parizu.

Navedeno je da će takmičari iz Brazila, Ekvadora, Perua i Portugala biti češće testirani uoči OI u Parizu zbog nestandardnih antidoping programa u svojim zemljama.

"Nijedna od ove četiri zemlje nije se pridržavala preporuka za poboljšanje anti-doping testiranja izdatih nakon Svetskog prvenstva u atletilici 2022. godine u Judžinu, u američkoj saveznoj državi Oregon", navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Svetska atletska organizacija je podržala savet AIU da neelitni sportisti iz Brazila, Ekvadora, Perua i Portugala mogu da ostvare pravo da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu samo ako tokom priprema pristanu na tri nenajavljene doping-kontrole tokom 10-mesečnog perioda uoči početka Olimijskih igara 4. jula i atletskih nadmetanja koja startuju 1. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milan Spasojević: "Španovićka je ispred Steke, Vere, Topa..."
Angelina Topić 6. 3. 2024.

Intervju

06.03.2024. 15:00

Milan Spasojević: "Španovićka je ispred Steke, Vere, Topa..."

Uprkos tome što je i te kako dobro skakao, uglavnom dalje od drugih i s vremena na vreme čak i do rekordnih daljina, uvek je bio neko za koga se govorilo da čvrsto stoji na zemlji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve