Sport
10.08.2023. 17:17
R.E.

Saopštenje

Bed Blu Bojsi: "Ne igrajte se sa životima i prekinite!"

Bad Blue Boys
Izvor: Shutterstock

Posle ubistva navijača u Atini, navijačka grupa "Bed Blu Bojsi", inače vodeća navijačka grupa Dinama, izdala je saopštenje, koje prenosimo u celosti.

Prinuđeni smo da se oglasimo nakon neviđenog linča Bad Blue Boisa u Atini, koji su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. Nažalost, u svemu tome učestvuje i dobar dio hrvatske javnosti i medija. Nevjerovatna je lakoća s kojom hrvatski mediji prihvataju da naši članovi slažu odgovornost za tragediju koja se dogodila bez ikakvih dokaza, niti može postojati kako će vrijeme uskoro pokazati.

Postoji samo takozvana "istraga” kompromitovane grčke policije, čiji je jedini cilj da naknadno režira scenario po kome će sramni gest upotrebe noža u navijačkom sukobu biti prišiven Hrvatima kako bi se zadovoljilo. krvoločna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmoro naše braće koji se nalaze u Atini zadobilo je povrede od upotrebe noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan član naše grupe zadobio je čak sedam (7!) uboda nožem. Ima li ikoga u Hrvatskoj kome te činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boisi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apelujemo na sve medije i hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč protiv stotinu hrvatskih građana i nemojte učestvovati u njemu! Ne uništavajte i igrajte se sa životima mladih zbog senzacionalizma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ubistvo navijača: Uhapšena još petorica Hrvata
1

Grčka

09.08.2023. 12:35

Ubistvo navijača: Uhapšena još petorica Hrvata

Još petorica hrvatskih huligana, za koje je utvrđeno da su učestovali u navijačkim neredima u kojima je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, uhapšeno je prošle noći.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve