Sport
27.11.2023. 20:06
Beta

Crvena zvezda

Bahar tvrdi: "Promenili smo taktiku"

1
Izvor: BETAPHOTO / Ivica Veselinov

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Jang Bojsa važna za obe ekipe jer se bore za treće mesto u grupi u Ligi šampiona i naveo da je tokom dvonedeljne pauze promenio taktiku.

"Svi znaju da nas sutra očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Bahar, preneo je klupski sajt.
 

Fudbaleri Zvezde igraju u utorak od 21 sat u Bernu protiv Jang Bojsa, utakmicu petog kola Grupe G u Ligi šampiona. Zvezda i Jang Bojs na trećem i četvrtom mestu imaju po bod i bore se za treću poziciju, koja na proleće vodi u Ligu Evropa. Iz te grupe u osminu finala Lige šampiona prošli su Mančester siti i Lajpcig.

Izraelski trener rekao je da je promenio taktiku tokom dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"U toku reprezentativne pauze smo promenili taktiku, pa je prva ideja da budemo više agresivni uz dodatni presing. Što se tiče prethodne utakmice, drugo poluvreme je bilo nešto lošije, ali mi je bitno da su igrači sa klupe ušli sa stavom i pravim mentalitetom, te da su doprineli igri, kao i starteri", naveo je on.

Bahar se osvrnuo na utakmicu protiv Jang Bojsa u Beogradu, koja je završena nerešeno 2:2.

"Bila je to 'luda' utakmica. Počeli smo dobro, ali ušli loše u drugo poluvreme i bili kažnjeni. Poslednjih pola sata su bili možda i najbolji za nas, računajući prethodne utakmice i falilo nam je samo još nekoliko minuta da postignemo gol. Ipak, svaka utakmica u Ligi šampiona je drugačija i neće biti lako sutra", rekao je on.
 

Bahar je rekao da se Piter Olanjinka i Milan Rodić osećaju bolje, da su normalno trenirali i da će u utorak znati da li će biti starteri. On je dodao da Šerif Endiaje naporno trenira i mnogo radi za ekipu, da je pokazao kvalitet protiv Lajciga i izrazio nadu da će ući u golgetersku formu.

Poslednju utakmicu u grupnoj fazi Zvezda će igrati 13. decembra u Beogradu, a Bahar je rekao da o tom duelu ne razmišlja. 

"Fokus je na Jang Bojsu koji je kvalitetna ekipa. Borićemo se, bitna je ovo utakmica i za nas i za njih, ali su oni domaćini i to im je prednost. Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije", naveo je Bahar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve