Sport
02.08.2021. 16:05
Tanjug

Da li će dobiti azil?

Belorusija traži od Japana informacije o Timanovskoj

Belorusija
Izvor: Shutterstock

Beloruska ambasada u Tokiju uputila je zvaničan zahtev japanskim vlastima za informacije o atletičarki Kristini Timanovskoj, koja je odbila da se ukrca na let za Belorusiju i zatražila azil.

U izveštaju agencije RIA se navodi da je 24-godišnja beloruska sprinterka, koja je danas trebalo da se takmiči u trci na 200 metara na Olimpijskom stadionu, izjavila da joj je neko iz beloruskog olimpijskog tima naredio da prekine takmičenje i da pođe na aerodrom da se ukrca na let kompanije Turkiš Erlajns, prenosi Rojters.

Ona je to odbila, zatražila je zaštitu od japanske policije na aerodromu Haneda i provela noć u aerodromskom hotelu, potvrdio je predstavnik MOK Mark Adams na konferenciji za novinare.

Timanovska je otišla u ambasadu Poljske u Tokiju, a francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon izjavio je da bi "bila čast ako bi Evropa odobrila politički azil atletičarki Kristini Timanovskoj", preneo je ranije Rojters.

U međuvremenu je i ambasada Češke Republike u Tokiju saopštila da je u procesu "intenzivne komunikacije" sa japanskim vlastima u vezi sa beloruskom atletičarkom i da čeka njihov odgovor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Medalju posvećujem preminuloj koleginici"
Milenko Sebić, 2. 8. 2021.

Milenko Sebić

02.08.2021. 10:46

"Medalju posvećujem preminuloj koleginici"

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u disciplini MK puška trostav.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
33°C
17.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve