Sport
01.08.2021. 20:19
Tanjug

Kristina Timanovska

"Hoće na silu da me odvedu sa Igara"

tokio, olimpijske igre
Izvor: Shutterstock

Beloruska atletičarka Kristina Timanovska, koja je trebalo da se vrati kući sa Olimpijskih igara odlukom trenera nacionalnog tima, želi da zatraži azil, objavio je medij "Sport Hoči", citirajući predstavnike organizacija za ljudska prava.

Beloruski olimpijski komitet (NOC) ranije je saopštio da su treneri odlučili da je vrate kući zbog njenog psihološkog stanja, a trebalo je da učestvuje u trkama na 100 i 200 metara, preneo je TAS S.

Dve beloruske takmičarke suspendovane su iz štafete 4X400 metara zbog nedovoljnog broja uzorka na dopingu, pa su treneri odlučili da uključe Timanovsku, koja je kritikovala tu odluku na društvenim mrežama.

Pre toga je beloruski opozicioni Sportski fond za solidarnost naveo da je Timanovska navodno primorana da napusti Tokio zbog kritika na račun trenera.

U prvom trenutku su se pojavile informacije je trenutno na letu za Istanbul, a za Euroradio je izjavila da želi da zatraži azil u Evropi.

Uprkos ranijim izveštajima da je Timanovska na letu za Istanbul, iz avio-kompanije "Turkiš erlajns" su za TAS S rekli da se nijedan putnik pod njenim imenom nije ukrcao na let.

"Tražim pomoć od Međunarodnog olimpijskog komiteta", rekla je Cimanouska u videu objavljenom na kanalu Telegram Beloruske fondacije za solidarnost u sportu.

Telegram je grupa koja podržava sportiste koji su u zatvoru ili su skrajnuti zbog svojih političkih stavova, preneo je Rojters.

"Postoji pritisak na mene. Pokušavaju da me izvuku iz zemlje bez moje dozvole. Tražim od MOK-a da se uključi", poručila je ona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve