Sport
19.06.2023. 20:06
R. E.

Pomenuo i SP, Jokića...

Da li Bogdanović više želi pehar sa Srbijom ili NBA prsten?

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Bogdan Bogdanović tradicionalno je otvorio svoj košarkaški kamp u Beogradu, što je bila odlična prilika da kaže po koju o reprezentaciji Srbije, Nikoli Jokiću, ambicijama, ali i motivima...

Nakon završetka NBA sezone ljubitelje košarke najviše zanima reprezentacija Srbije. Bogdan Bogdanović još ranije je potvrdio da želi da nastupi ovog leta na Svetskom prvenstvu sa nacionalnim timom.

"Za uspeh Srbije je najvažnije da budemo zdravi i mentalno sveži, i da nađemo pravu motivaciju. Mislim da je to nešto što je najpotrebnije, a ostalo će doći samo po sebi. Svi imamo kvalitet i stvarno samo da nas zdravlje posluži", poručio je Bogdanović u razgovoru sa nova.rs.

Košarkaš Atlanta Hoksa bodrio je prijatelja i saigrača iz reprezentacije Nikolu Jokića na putu do šampionskog pehara NBA lige.

Kaže da je to bilo sjajno iskustvo, da je srpski centar napravio uspeh kojeg će svi tek biti svesni kako vreme bude odmicalo, ali i da je predstavio na najbolji način ne samo sebe već i svoju zemlju.

Kaže da je sa Jokićem pričao i o reprezentaciji, budući da još uvek nije potvrđeno da li će sjajni srpski košarkaš biti ovog leta u timu Svetislava Pešića.

"Uvek mi pričamo o tome, spomenemo, on isto voli koliko i ja ja igra za Srbiju. Ali, razumem i kad neko ne igra, i uvek kažem što se tiče reprezentacije, najvažnije je da ti želiš. Ako ne želiš, onda bolje nemoj i to je moj savet za sve. Naravno da mi komuniciramo i teramo jedni druge na igru, i potrebni su nam svi, ali razumemo i ostale stvari, pogotovo oko dolaska kući, porodice, dece".

Pričao je, kaže, i sa selektorom.

"Komunicirali smo, naravno, iako je još rano, ima vremena do spiska i okupljanja reprezentacije za Mundobasket. Tad počinje taj trenutak kad uđemo u bazu i pričamo između sebe", napomenuo je Bogdanović.

Srpski košarkaš upitan je i da li bi više voleo da osvoji NBA prsten ili zlato sa Srbijom.

"Pa, voleo bih oba, da se ne lažemo. Ne znam šta bih pre, jurim i ka jednom i ka drugom", poručio je Bogdan Bogdanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo protiv koga će reprezentacija Srbije igrati na SP
Nikola Jokić

Žreb je rekao svoje

29.04.2023. 16:24

Evo protiv koga će reprezentacija Srbije igrati na SP

Košarkaška reprezentacija Srbije će na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu igrati u Grupi B sa selekcijama Portorika, Kine, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, i Južnog Sudana, odlučeno je danas žrebom u Manili.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve