Sport
12.08.2020. 15:08
R. E. / Vijesti

BOKAN: ABA liga postaje talac sukoba Zvezde i Partizana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan kazao je da je budžet kluba ove sezone manji za 25 odsto u odnosu na prethodnu.

"Obezbijeđen je novac za prvu polusezonu, a onda ćemo videti za drugi deo. Prvi put nam se to dešava, a sve zbog posledica koje je ostavio Covid-19 na crnogorski privredu", istakao je Bokan, prenose Vijesti.

Budućnost će, i pored toga, imati, kako kaže, visoke ambicije sa dobrom ekipom.

"Za ovu sezonu morali smo da smanjimo budžet 25 odsto, ali siguran sam da ćemo imati dobru ekipu, spremnu da pobedi i evroligaške timove. Iz prikrajka želimo najviše, ali cilj je da budemo među četiri najbolje ekipe u ABA ligi. Iz te pozicije sa dodatnim pojačanjima probali bi da iznenadimo klubove sa mnogo većim budžetima. Takođe, spremni smo za Evrokup, cilj nam je da u tom takmičenju prođemo dve faze", kazao je Bokan.

Povezane vesti - UNIJA IGRAČA ABA LIGE: Avion, ograničen trening, voće, slobodan dan…

Prvi čovek kluba poručio je da je neophodno reorganizovati ABA ligu.

"Postajemo taoci sukoba između Crvene Zvezde i Partizana. Apelujem na sve klubove da prvo reorganizujemo ABA ligu, da obezbedimo generalnog sponzora. ABA liga je proizvod koji spaja ljude, države, ljubitelje košarke", poručio je Bokan, naglasivši da je Budućnost uradila mnogo za razvoj košarke u Crnoj Gori u poslednjih deset godina.

"Ponosimo se činjenicom da će u ABA 2 ligi ove godine nastupati čak četiri crnogorska tima".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve