Sport
09.10.2021. 22:05
Tanjug

Svetsko prvenstvo

Bokser Vouter Ðokić objasnio zašto se takmički pod zastavom Srbije

Boks
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Bokser Srbije Vouter Ðokić izjavio je da jedva čeka nastup na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje će biti održano od 24. oktobra do 6. novembra, a prvi put u istoriji osvajači medalja dobiće vredne finansijske nagrade - zlato 100.000 evra, srebro 50.000, bronze po 25.000 evra.

"Jedva čekam da počne prvenstvo, dugo smo se spremali i mislim da će to dati rezultate. Konkurencija je velika, ali ovo je Svetsko prvenstvo i tako nešto se i očekuje. Ako hoćete da se takmičite sa najboljima i sami morate biti u dobroj formi. Novčane nagrade su ekstra motivacija, ali nisu presudne", rekao je Ðokić novinarima.

Ðokić je rođen u Holandiji, a od pre nekoliko godina boksuje pod srpskom zastavom.

"Ja sam iz Holandije, moj otac je poreklom iz Kruševca i on je bokserski trener. Imam preko 200 borbi u karijeri, dva puta sam bio prvak Srbije, pet puta šampion Holandije. Hteo sam da nastupam za Srbiju, promenio sam državljanstvo i sa velikim ponosom takmičiću se za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu. U Srbiji mi se sviđa, ljudi, bokserski radnici, publika i zbog toga sam došao da se takmičim pod srpskom zastavom", rekao je Vouter.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve