Sport
12.07.2021. 10:26
R.E.

"Vraća se u Rim"

Bonući: Videti kako 58 hiljada Engleza napušta stadion...

Leonardo bonući
Izvor: EPA POOL / Andy Rain / POOL

Trofej prvaka Evrope se vratio u Rim, a jedan od najzaslužnijih za to je svakako Leonardo Bonući. Ne samo zbog toga što je postigao pogodak protiv Engleske u finalu Evropskog prvenstva već i zbog toga što je u tandemu sa Kelinijem tokom čitavog prvenstva za protivničke napadače, najčešće, predstavljao neprobojni zid.

Bonući je nerviranje protivnika na terenu, nakon finala sa Engleskom, preneo i van terena. Bio je jedan od reprezentativaca Italije koji je najviše uživao u pobedi, a njegove izjave nakon finala izazvale su veliku pažnju. Legendarni štoper nije odoleo, a da ne pecne navijače Engleske.  

"Ostvario nam se san i zasluge idu selektoru i celoj ekipi. Kad smo se okupili na Sardiniji, osetili smo da je nešto drugačije u odnosu na prošlost. Skupljali smo samopouzdanje i stvarali zajedništvo. Ovo je šlag na torti koji nas čini legendama", rekao je Bonući nakon meča.

Osvrnuo se zatim na engleske navijače kojih je na vembliju bilo oko 60 hiljada. Italijana je bilo manje od 10 hiljada.

"Jedinstven je osećaj i uživamo u njemu. Videti kako 58 hiljada ljudi napušta stadion pre nego što se dodeli trofej nam pruža veliko zadovoljstvo. Trofej dolazi u Rim. Mislili su da ostaje u Londonu, ali Italija ih je još jednom naučila lekciji. Tokom zagrevanja smo se složili da je sve na tribinama samo pozadinska buka. Bez poraza smo 34 utakmice, znali smo da moramo da napravimo ono što smo radili i dosad."

Bonući je tokom slavlja na terenu uzeo kameru u ruke i narugao se engleskoj frazi "It's coming home". Italijanski štoper je poručio: "It's coming to Rome."

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Italija je prvak Evrope!
 EURO 2020, 11. 7. 2021.

Euro 2020

11.07.2021. 23:54

Italija je prvak Evrope!

Na londonskom Vembliju u finalu Evropskog prvenstva pobedila je reprezentacija Italije rezultatom 3:2 nakon penala.
Foto
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve