Sport
24.11.2023. 10:09
Beta

Brazilac Rodrigo

Ušao u klinč sa Mesijem, pa dobio salvu uvreda

1
Izvor: EPA / EFE / Antonio Lacerda

Brazilski fudbaler Rodrigo rekao je da su ga vređali na rasnoj osnovi na društvenim mrežama posle rasprave na terenu sa Argentincem Lionelom Mesijem u utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je u sredu u Rio de Žaneiru pobedila Brazil 1:0, a početak utakmice bio je odložen pola sata zbog nereda navijača i intervencije policije.

1
Izvor: Beta / AP / Bruna Prado

Rodrigo i Mesi su na terenu imali žučnu raspravu, a brazilski fudbaler rekao je da je na društvenim mrežama dobio poruke sa emotikonima majmuna i banana.

"Moje društvene mreže bile su preplavljene uvredama. Ako ne radimo ono što oni žele, ako se ne ponašamo onako kako oni misle da bi trebalo, ako nosimo nešto što ih nervira, ako ne pognemo glave kada nas napadaju, ako zauzimamo mesta onima koji misle da su samo njihova, rasisti će pokazati njihovo kriminalno ponašanje", naveo je Rodrigo na Instagramu, preneo je BBC.

"Rasisti su uvek na dužnosti. Ali nemaju sreće. Nećemo prestati", dodao je Rodrigo.

Mesi se raspravljao sa Rodrigom i kapitenom Brazila Markinjosom pre nego što je nekolicina argentinskih igrača pokušala da smiri situaciju kada su počeli neredi na Marakani.

Posle pola sata kašnjenja, utakmica je počela, a Brazil je pretrpeo prvi poraz u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo na domaćem terenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko ide na EURO, a ko će u baraž
1

Nemačka 2024

22.11.2023. 09:43

Ko ide na EURO, a ko će u baraž

Nakon završetka kvalifikacija poznata su imena učesnika EURO 2024, ali i reprezentacije koje će se boriti u baražu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve