Sport
22.11.2023. 11:02
Beta

Fudbal u drugom planu

Mesi: "Na Marakani je moglo da se završi tragedijom..."

1
Izvor: Beta / AP / Silvia Izquierdo

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je moglo doći do tragedije, tokom nereda uoči utakmice sa Brazilom u Rio de Žaneiru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je u Rio de Žaneiru pobedila Brazil 1:0, a početak utakmice kasnio je oko pola sata zbog nereda, posle kojih je policija krenula na navijače Argentine u sektoru gde su bile i porodice i prijatelji igrača.

Lionel Mesi i njegovi saigrači su otišli do tribine i pokušali da smire situaciju pre nego što su se vratili u svlačionicu.

"Bilo je loše jer smo videli kako tuku ljude. Policija je, kao što se dogodilo i na finalu Libertadores, još jednom vršila represiju nad ljudima. Otišli smo u svlačionicu jer je to bio najbolji način da se sve smiri, moglo je da se završi tragedijom", rekao je Mesi, preneo je BBC.

"Razmišljate o porodicama, ljudima koji su tamo, koji ne znaju šta se dešava i bili smo zabrinutiji zbog toga nego zbog utakmice. U tom trenutku, fudbal je bio sporedna stvar", dodao je on.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija krenula pendrecima na gostujuće navijače.

Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju, a golman Emilijano Martines pokušao je da otme pendrek jednom policajcu.

1
Izvor: EPA / EFE / Antonio Lacerda

Igrači su otišli u svlačionice kada je policija okupila argentinske navijače u odvojeni deo tribine i utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Pre dve nedelje uoči finala Kupa Libertadores došlo je do tuče navijača brazilskog Fluminensea i Boke Juniors iz Argentine takođe na Marakani.

1
Izvor: Beta / AP / Bruna Prado

Kapiten Brazila Markinjos je sa argentinskim fudbalerima pokušavao da smiri situaciju na tribinama.

"Bili smo zabrinuti za porodice, žene i decu koje smo videli u panici na tribinama. Na terenu nam je bilo teško da shvatimo šta se dešava, situacija je bila zastrašujuća", rekao je Markinjos.

Argentina je pobedila golom Nikolasa Otamendija u 63. minutu. 

Brazil je prvi put u istoriji izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na svom terenu i sada je šesti na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećom Argentinom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve