Sport
12.06.2023. 17:07
R.E.

Drugačije mišljenje

Britanski "Gardijan" o Đokoviću: "Nije najveći"

1
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Britanski "Gardijan" objavio je tekst u rubrici "Mišljenja", u kojem se navodi da 23 osvojena grend slema Novaka Đokovića jesu rekord, ali da srpski teniser nije najveći igrač svih vremena jer "nije sve u brojevima".

Autor teksta Ben Brembl je potencirao da mnogi "oklevaju" da kažu da je Đoković najveći, dodavši da "brojevi mogu da lažu".

"Gardijan" je hipotetičkim primerima pokušao da argumentuje zašto Đoković ne može da se nazove najvećim.

"Pretpostavimo da se pojavi teniser visok tri metra koji uvek servira asove. Nikada ne izgubi gem na svoj servis i uzme 30 grend slemova. Da li je on najveći ikada? Ne. Ideja je smešna. Ili ako pretpostavimo da izbije novi svetski rat i većina muškaraca bude mobilisana, ali se grend slemovi još igraju. Dejv tada osvoji 30 grend slemova. Da li je Dejv najveći? Svakako da ne", stoji u tekstu.

Autor je kao primer naveo da je Đoković osam grend slem titula osvojio kada je Fererer bio "prestar", dok je ostala konkurencija "bila slaba".

Brembl je napisao i da je "najveći teniser svih vremena neko ko bi na svom vrhuncu stalno na raznim podlogama pobeđivao svoje rivale takođe na vrhuncu".

"Ako sam u pravu i ovako gledamo ko je najveći ikada, ne može se utvrditi ko je najveći ikada. Ali je i dalje zabavno da raspravljamo o tome", zaključio je autor.

Đoković je u nedelju, pobedom u finalu Rolan Garosa, osvojio 23. grend slem titulu u karijeri, što je rekord u muškom tenisu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksi o Mladenu Krstajiću, Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću...
1

Selektor

12.06.2023. 15:03

Piksi o Mladenu Krstajiću, Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da ima mnogo problema sa povredama igrača uoči utakmica protiv Jordana i Bugarske, ali da veruje da ekipa ima kvalitet da pobedi u Ragradu, pošto su tri boda iz tog meča prioritet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve