Sport
31.08.2023. 15:02
Beta

U fokusu

Čeferin o "nepristojnim ponudama" saudijskih klubova

Lopta
Izvor: Shutterstock

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin ponovio je da bogate ponude saudijskih klubova i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

"Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične promere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača", rekao je Čeferin za Ekip, prenela je Hina.

Saudijski klubovi su ovog leta doveli brojne igrače iz najboljih evropskih liga, među kojima su Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović, Sadio Mane, Emerik Laport.

"Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja", naveo je Čeferin.

On je ponovio da samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evropa i Ligi konferencija, posle navoda da su klubovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem takmičenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve