Sport
16.05.2023. 21:15
Beta

UEFA

Sastali se Džajić i Čeferin

UEFA
Izvor: Shutterstock

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić sastao se u Nionu sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksandrom Čeferinom, u sklopu službene posete.

U delegaciji FSS-a bio je generalni sekretar Jovan Šurbatović, dok je ispred Uefe prisustvovao i Direktor nacionalnih asocijacija Zoran Laković.

Iz FSS-a su naveli da su tokom sastanka čelni ljudi saveza upoznali predsednika Uefe sa strateškim ciljevima u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukturu i terene, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i eventualnog domaćinstva Evropskog prvenstva u jednoj od mlađih uzrasnih kategorija.

"Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje", dodaje se u saopštenju FSS-a.
 

Na sastanku se govorilo i o mogućoj kandidaturi Srbije za domaćina Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, a koje bi se održalo 2027. godine. Takođe se navodi da bi izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta Srbija stekla mogućnost da bude domaćin finala Lige Evropa ili Lige konferencija.

Potvrđeno je da će 4. oktobra Beograd biti domaćin Het-trik Komiteta Uefe, kao i da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije Uefe održati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi, dok bi glavni grad Srbije mogao da bude organizator jednog od narednih Uefa Kongresa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve