Sport
13.01.2023. 13:39
Beta

Predsednik UEFA u poseti

Čeferin i Vučić o novom stadionu, unapređenju fudbala...

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Beogradu, sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije Aleksanderom Čeferinom, između ostalog, razgovarao o jačanju saradnje i projektima u koje Srbija ulaže u skladu sa najvišim standardima UEFA.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je istakao da je Čeferin umnogome unapredio tu organizaciju, kao i da će Srbija i njen nacionalni fudbalski savez ostati pouzdan partner UEFA kada je u pitanju zalaganje za konkretnu realizaciju strategije i kontinuiranog napretka fudbala.

Vučić je posebno istakao "snažan zamah ulaganja Srbije u fudbal u celini", a pogotovo u izgradnju stadiona širom zemlje i dodao da se trenutno grade vrhunski stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i u ostalim gradovima u kojima je to predviđeno.

Kako je rekao, u Surčinu se planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu sa najvišim standardima UEFA, "čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje mogu da organizuju i vrhunske fudbalske događaje, poput finala Lige šampiona".

Čeferin je, zahvalivši Vučiću na gostoprimstvu, istakao da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) na izuzetnom nivou.

On je dodao da UEFA i FSS "zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja pre svega promoviše kvalitetan fudbal, međusobno poverenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, a posebno mladih fudbalera kojima treba obezbediti najbolje i fer uslove za razvoj i napredak".

Sagovornici su se saglasili da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u Srbiji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova, što i predstavlja jedan od glavnih ciljeva delovanja UEFA u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fudbal je širom otvorio vrata biznisu
fudbal i novac

Zlatni kavez biznisa

06.06.2022. 06:14

Fudbal je širom otvorio vrata biznisu

Veza između fudbala i novca danas je najrentabilnija i najprofitabilnija stvar na svetu. Izrečeno nije teško dokazati. Primera je bezbroj. Poslednji u nizu je onaj koji se odnosi na madridski Real, kraljevski klub s hiljadu i jednim velikim ostvarenjem u vekovnoj istoriji kluba. Trijumf u ovogodišnjoj sezoni Lige šampiona, osim prestižnog trofeja uokvirenog u izraze poštovanja cele fudbalske planete, Madriđanima je doneo i prihod od gotovo 137 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve