Sport
09.03.2022. 13:00
Beta/AFP

Baraž za SP

Češka negoduje zbog odluke FIFE

FIFA
Izvor: Shutterstock

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) odlučila je da reprezentacija Poljske prođe direktno u finale baraža za Svetsko prvenstvo, posle suspenzije Rusije iz takmičenja, a tu odluku osudio je Fudbalski savez Češke.

Poljska je trebalo 24. marta da igra u polufinalu baraža protiv Rusije, ali je ruski tim izbačen iz takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini. Fifa je navela da je Poljska time direktno prošla u finale baraža, u kome će igrati protiv boljeg iz duela Švedske i Češke.

"Posle odluke od 28. februara i suspenzije ruskih timova iz takmičenja u organizaciji Fife i Uefe, Poljska će 29. marta igrati protiv pobednika meča Švedske i Češke", saopštila je Fifa.
 

Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na suspenziju, tražeći da bude vraćena u baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Isključujući mogućnost igranja turnira tri reprezentacije ili repesaž druge selekcije u plej-of, Fifa je favorizovala Poljsku, što je osudio Fudbalski savez Švedske.

"Najrazumnije i sportski najpoštenije bi bilo da Poljska ima novog protivnika u polufinalu. Razumemo da je ovo za Fifu teška zagonetka za rešavanje, ali ipak treba da važi princip igranja pod istim uslovima, odnosno igranje i pobeda u dva takmičarska meča za plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je predsednik Saveza Hakan Sjestrand.
 

Odluku Fife osudio je i selektor Švedske Jane Anderson, rekavši da je "potpuno suluda sa sportskog gledišta", čak iako je pozdravio isključivanje Rusije iz takmičenja.

"Potpuno smo koncentrisani na pripremu utakmice protiv Češke. Želimo da odemo na Svetsko prvenstvo i učinićemo sve da tamo i odemo", naveo je Anderson.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Fifa 22" ostaje bez svih ruskih klubova
Man,With,Headphone,Play,Fifa,22,On,Tv.,5th,Aug,

Video igrice

02.03.2022. 20:59

"Fifa 22" ostaje bez svih ruskih klubova

Američki proizvodjač i izdavač video igrica "Electronic Arts" (EA Sports) saopštio je da će povući sve ruske fudbalske klubove i tamošnju reprezentaciju iz popularne igre "Fifa 22".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve