Sport
15.04.2024. 22:33
R.E.

KK Crvena zvezda

Čović o 45 razlike, skandiranju sa tribina, Alimpijeviću, planovima...

11
Izvor: Beta/ABA LIGA/Crvena zvezda Meridianb / Dragana Stjepanovic

Nebojša Čović gostovao je u emisiji "U obruču" na TV Arena Sport gde je pričao o aktuelnoj sezoni... O Dušku Ivanoviću, Šabazu Nejpiru, utakmici protiv Efesa, Teodosiću...

Čović je pre svega sumirao utiske posle između Crvene zvezde i Studentskog centra koju su crveno-beli posle preokreta pobedili...

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda je istakao da nije očekivao da će biti takva utakmica...

"Mislio sam da su igrači izvukli pouke iz utakmice u Istanbulu. Ta utakmica je bez obzira na sve sramota za Zvezdu. Ni treneri, ni uprava ne igraju, igrači moraju da ispune svoj deo posla. Mi stojimo iza njih i ispunjavamo norme. Očekivao sam da će ući u utakmicu sa Studentskim centrom na mnogo ozbiljniji način. To se videlo u prvih pet minuta kada smo dali samo jedan poen. To ne može tako da funkcioniše i opet nas je pomazio Bog da pobedimo ovako kako smo pobedili. Zalaganje u 4/4 je bilo na viskom nivou. Ja kao predsednik moram da razumem sve. Dobro je što smo pobedili i imamo dvostruko veće iskustvo koje bi moralo da bude implementirano u pripremi za sledeću utakmicu u Podgorici. SC Derbi je odigrao sjajno i ja im čestitam, sjajno ih je vodio trener. Mislim da su stvarno mogli da pobede. Tu je bilo iskustvo, malo Zvezdin pritisak. Igrali smo u "Areni" koja je bila sa 2000-3000 gledalaca, treba izvući pouke i ići dalje."

Potom se osvrnuo na utakmicu protiv Efesa.

"Mislim da je rezultat od 45 razlike ostavio traga. Nije to bio prvi kiks. Podsetiću vas na utakmice sa Budućnošću u Podgorici, sa Cedevitom. Nismo mogli da se sastavimo sa košem. Jako je teško igrati i Evroligu i ABA ligu. Kad se pobedi to je euforija, a kada se izgubi to je tugovanje da ne možete da sastavite ekipu. Od početka sezone kuburimo sa nečim što je loše urađeno tokom leta. Loše je urađen skauting, promašeno je sa prvim plejmejkerom. Ko je znao da Nejpir neće biti taj? Duško je tu napravio određene greške. Uvideo ih je brzo, kada je počela sezone. Ali je i tada grešio, mislio je da smo pogrešili kod Bolomboja."
 

Čović je govorio i Šabazu Nejpiru...

"Mi smo njemu dali puno šansi. Da ne vraćam utakmice, ali jako ih je malo odigrao dobro. Igrači su ga bodrili, ne mogu da kažem da je loš momak. Nije legao na ovaj tim. Duško je otišao zbog lošeg skautinga. Janis je pokušao isto, ali to nije išlo. Njegov ugovor je bio velik, 2.100.000 dolara i uspeli smo da to prepolovimo. Sad ne vidim ni da je kod Mesine nešto odigrao."

Ali i o Teodosiću...

"Tea znam i znate gde je teo stvaran. Formiran je u FMP-u, posle toga u Olimpijakos. Ja njegov karakter znam. Priajtelji smo i bili smo u kontaktu. Voleo bih da ostane još sezonu, bez obzira na godine. Naravno, ako se napravi određena preraspodela."

Čović je u emisiji "U obruču" otkrio ko je bio prvi izbor da nasledi Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde.

"U tom trenutku nismo imali drugi izbor. Da je Dule Alimpijević bio slobodan, doveli bismo njega. Kada sam njega pomenuo, svedoci ste nepravde. Kako je on prošao u Zvezdi, zahvaljujući nerezonskim potezima Matijasa Lesora, nekadašnjim našim igračem koji je sada osvedočeni mrzitelj Zvezde, što mi je žao. Sećate se onog zicera promašenog u finalu ABA lige. To je promenilo tok karijere perspektivnog trenera. Morao je da ode jer je tu bilo prozivanja i napada i napravio je karijeru. Spada u grupu nekolicine mladih perspetkivnih trenera na koje naša košarka može da računa. Janis radi posao. Imam određene zadrške kada su treneri u pitanju, ali drugi izbor nismo imali. Da l smo uspešni ili nismo, mi imamo jedan trofej. Drugi ga nemaju."
 

Pričao je i o igračima koji su bili na radaru kluba.

O igračima o kojima se većalo

"Bili su razgovori sa menadžerima Dejvisa, doveden je Tobi. Bili su pregovori sa Hauardom, oko obeštećenja koje je trebalo da se plati, koje nije bilo malo. Nije izabran. Moneke... Da li smo to mogli da uradimo bolje? Ima onih koji misle da to uvek može bolje. Međutim, nije urađeno zato što to treneri nisu hteli. Isto je sa Gilespijem. Nismo ga mi hteli, već treneri. Isto i sa Smartom. Taj Gilespi je odradio dobar posao protiv Partizana, Smartu je ovo prvi put u Evropi. Ne kažem da je pogodak. Nismo imali drugi izbor osim Tompkinsa, trener ga je birao. Videćemo da li će ga trener izabrati za sledeću sezonu."

Jedna od tema bila je i skandiranje sa tribina, koje je moglo da se čuje posle utakmice sa Studentskim centrom.

"Da se uzbuđujem oko toga ko šta skandira, to sam već sa svojim sinom prošao. Neću da se merim, ko zna bolje... Svaki dobronameran savet ćemo saslušati. Kod kupovine igrača, to je specifično, nije lako. U košarci je sistem postavljen da su svi zaštićeni sem trenera."
 

O planovima za narednu sezonu

"Mislim da su neka imena već počela da se vrte u javnosti. Sad, koliko je tačno... Naša energija mora da bude usmerana na ovu sezonu i ona mora da se završi kako treba. To znači da se uzmu ova dva trofeja i da zaokružimo sa sva tri. To neće biti lako, videli smo večeras. Ono što očekujem u ABA ligi jeste da obratimo pažnju na regularnost u smislu suđenja. Ne može da se dogodi ono što je prošle godine. Izbacivana nam je publika, drugima je tolerisano."

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve