Sport
03.07.2022. 22:35
Beta

Gasprom

Crvena zvezda i Zenit produžili saradnju

Marakana
Izvor: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga produžili su saradnju na još dve godine.

Ugovor dva kluba, koji imaju zajedničkog sponzora rusku kompaniju "Gasprom", podrazumeva saradnju prvih timova, ali i akademija oba kluba.

Saradnja će biti intezivirana i u oblasti marketinga i prodaje, odnosa sa javnošću, organizacije, pravnog i sektora za ljudske resurse dva kluba.

"Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zvezda i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno dalje napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača. Verujem da je ovo tek jedan korak u daljem razvijanju saradnji i produbljivanju prijateljstva i da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo", rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, preneo je klupski sajt.
 

Zvezda i Zenit su prvi petogodišnji ugovor potpisali 2017. godine, a Terzić ističe da je produženje saradnje "normalan sled dogadjaja".

"To je normalan sled događaja, jer se do sada saradnja uglavnom ogledala u Omladinskoj školi, razmeni mladih igrača, trenera, iskustava, kao i u organizaciji zajedničkih turnira, a mislim da imamo još mnogo toga da damo jedni drugima. Ugovor o saradnji je i simbolika i posledica bratske ljubavi, jer svi smo odrasli uz ljubav prema Rusiji i drago nam je što u ovim teškim trenucima za Rusiju možemo da budemo ovde i damo im podršku", dodao je on.
 

Terzić je rekao da je planirano da se dva tima tokom godine sastaju dva puta, a da se prijateljski mečevi igraju u Rusiji i Beogradu.

Zenit i Zvezda će danas od 19.00 igrati prijateljski meč u Sočiju.

"Izabrali su Soči, jer su na svom stadionu imali zakazan koncert rok grupe još od ranije, ali sledeću utakmicu sigurno igramo u Beogradu. Takođe, sinoć za večerom smo razgovarali oko organizacije turneje od novembra kada će se završiti polusezona, usled svetskog prvenstva u Kataru, tako da ćemo verovatno sa Zenitom organizovati neku turneju ili turnir sa još dve ekipe", rekao je Terzić.

Generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev rekao je da novi ugovor obuhvata saradnju na svim nivoima.

"Verujem da će se uz odgovarajući trud uvek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Takodje, ugovor je i pokazatelj prijateljstva izmedju srpskog i ruskog naroda. To pokazuje da su naši odnosi bratski, a svi znamo da je sport veoma važan segment društva", rekao je Medvedev.

Medvedev je uoči današnje prijateljske utakmice rekao da slogan "bitka šampiona" govori sve o kvalitetu timova.

"Zenit je osvojio četiri titule u nizu, Crvena zvezda pet, i suvereni smo šampioni u našim državama. Nivo fudbala u Rusiji i Srbiji je izuzetno velik i javnost je sigurno zainteresovana za utakmicu. Što se tiče pobednika - ko bude bolji danas, neka trijumfuje", zaključio je Medvedev.
 

Ugovorom je dogovoreno da pored prvih timova prijateljske utakmice igraju i mladje selekcije, kao i stažiranje u okviru akademija, razmena trenera Omladinske škole i igrača, organizacija trening programa i program edukacije i razmene iskustava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Sve poreske obaveze, Crvena zvezda će očistiti do kraja septembra"
Marakana

Zvezdan Terzić

25.06.2022. 17:11

"Sve poreske obaveze, Crvena zvezda će očistiti do kraja septembra"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas u Beogradu da će taj fudbalski klub sve poreske obaveze "očistiti" do kraja septembra i najavio da će crveno-beli naredne sedmice potpisati novi ugovor sa ruskim Gaspromom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve