Sport
10.03.2022. 12:06
Beta/Ap

Nove sankcije

Da li će Ambramovič uspeti da proda Čelsi?

Roman Abramovič
Izvor: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanska vlada uvela je sankcije vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču, koji će sada imati problema da proda taj fudbalski klub.

Britanska vlada zamrzla je imovinu sedmorici ruskih bogataša među kojima je i Abramovič, zbog veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vlada je izdala "specijalnu dozvolu", kojom je osigurala da Čelsi može da nastavi da igra utakmice i da osoblje može da bude plaćeno. Ali, klub neće moći da prodaje nove ulaznice navijačima ili da prodaje brendiranu robu.
 

"Reč je o lišavanju Abramoviča koristi njegovog vlasništva nad klubom. Znam da ovo donosi odredjenu neizvesnost, ali Vlada će raditi sa ligom i klubovima da nastavi da se igra fudbal, a istovremeno obezbedi da sankcije pogode one kojima su namenjene. Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica. Posvećeni smo njihovoj zaštiti", navela je državna sekretarka Nadin Doris na Twitteru.
 

Abramoviču je zamrznuta imovina, nametnuta mu je zabrana transakcija sa pojedincima i preduzećima u Ujedinjenom Kraljevstvu i zabrana putovanja. Zbog tih sankcija postoji sumnja da li će moći da proda Čelsi.

On je 2. marta objavio da prodaje klub, posle velikih pritisaka da to učini zbog njegovih navodnih veza sa Putinom, u jeku ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko će od Abramoviča kupiti Čelsi?
Čelsi

Rasprodaja imovine

02.03.2022. 15:28

Ko će od Abramoviča kupiti Čelsi?

Švajcarski milijarder Hansjorg Vis rekao je da mu je ponuđeno da kupi Čelsi, pošto vlasnik tog fudbalskog kluba Roman Abramovič ubrzano prodaje imovinu u Velikoj Britaniji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve