Sport
19.10.2022. 14:05
R.E.

"Forfortu"

Da li je Gvardiola zaista najbolji trener na svetu? (ANKETA)

Gvardiola
Izvor: EPA / PETER POWELL

Ni Karlo Anćeloti, ni Murinjo, ni Jirgen Klop... Već Pep Gvardiola! Menadžer Mančester sitija najbolji je trener na svetu po izboru britanskoh magazina "Forfortu".

"Forfortu" je sastavio listu najboljih 50 trenera sveta koristeći razne parametre, među kojima su postignuti rezultati u poslednjih godinu dana kao i resursi kojima svaki trener raspolaže. 

Kada se podvuče crta za britance je najbolji Pep Gvardiola. 

Zanimljivo je da je Španac iza sebe ostavio Karla Anćelotija iako je trener Real Madrida prošle sezone osvojio i domaće prvenstvo i Ligu šampiona. 

Iza Gvardiole, na ovoj listi, našli su se i Jirgen Klop (Liverpul), Antonio Konte (Totenhem), Stefano Pioli (Milan), Mikel Arteta (Arsenal), Tomas Tuhel (bez angažmana), Grejem Poter (Čelsi), Julijan Nagelsman (Bajern) i Diego Simeone (Atletiko).

Gvariola je menadžer Mančester sitija od 2016. godine i prošle sezone je sa svojim timom osvojio Premijer ligu, ali do sada još uvek nije uspeo da osvojio Ligu šampiona sa timom iz Mančestera.

Zanimljivo je da u top 50 najboljih trenera na svetu nema nijednog srpskog trenera.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gvardiola: Najveća greška koju igrači prave...
Pep Gvardiola, 1. 3. 2022.

Trener Mančestera

01.03.2022. 16:50

Gvardiola: Najveća greška koju igrači prave...

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola savetovao je veznog igrača Džeka Griliša da ne sluša kritike, uprkos lošim nastupima od kada je došao u taj klub.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve