Sport
14.06.2023. 15:58
R. E.

Čačanin na klupi NBA tima

Rajaković preuzeo Toronto: "Ovo mi mnogo znači, ali i Srbiji"

1
Izvor: Beta / The Canadian Press / Chris Young

Najavljeno, učinjeno! Darko Rajaković i zvanično je postao glavni trener NBA kluba Toronto Reptors.

Rajaković (44), košarkaški stručnjak rođen u Beogradu, dobio je priliku karijere. 

Toronto Reptorsi promovisali su ga u novog trenera, nakon što je otpušten Nik Nurs, koji ove godine nije uspeo da obezbedi plasman u plej-of kanadskoj ekipi.

Rajaković, koji u SAD radi duže od decenije, priznao je da je veoma srećan zbog ukazanog poverenja, ali i da nova izazovna prilika nosi i velike obaveze.

"Ovo je sjajna stvar, ne skidam osmeh sa lica, ali se i osećam kao patka koja na površini vode izgleda kao da je sve kul, ali moja stopala ispod površine samo rade", slikovito je objasnio srpski trener u kakvoj se situaciji nalazi.

On je postao tek drugi srpski trener posle Igora Kokoškova (predvodio Finiks Sanse sezoni 2018/2019) koji je dobio priliku da bude glavni trener neke NBA ekipe.

"Ovo mi mnogo znači, kao i srpskoj zajedinci u Torontu. Mnogo znači i mojoj porodici, ali i celoj košarkaškoj zajednici u Srbiji. Počeo sam sa trenerskim poslom kada sam imao 16 godina i sada 27 godina kasnije dobio sam šansu da budem glavni trener neverovatne organizacije i da živim u neverovatnom gradu. Ponosan sam što sam ovde", poručio je Rajaković.

Čelnici Toronta priznali su da Rajaković nije bio prvi "pik" tog kluba za trenera, ali da su odabrali odličnog stručnjaka koji ima iskustvo rada u NBA ligi, kao i sa velikim igračima i da veruju da može sa Reptorsima da ostvari dobre rezultate.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Treneri – brend srpske košarke
Partizan v Cibona-Aba League Season 2021-2022

Blistava prošlost

23.04.2022. 09:10

Treneri – brend srpske košarke

Da li je Srbija i dalje zemlja košarke? Za mnoge jeste, ali postoje i oni koji tvrde suprotno, odnosno da to više nije. Ko je u pravu? Brojke poređane u statističke kolone možda mogu da otklone ovu dilemu? I ne samo ovu. Vratimo se za trenutak u blistavu prošlost.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve