Sport
22.11.2023. 17:47
Beta

Đoković optimističan

"Kada osvojimo 'salataru'..."

1
Izvor: BETAPHOTO / SRDJAN STEVANOVIC

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da ukoliko uspe sa Srbijom da osvoji Dejvis kup biće ovo njegova najbolja sezona u karijeri.

"Kada osvojimo 'salataru', biće ovo moja najbolja sezona. Došao sam ovde odmah posle Torina, nisam mnogo slavio, ali lepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je poslednja nedelja sezone i potreban je poslednji napor svih nas", rekao je Đoković i dodao:

"Igram dobro u prethodna četiri meseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to preneti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vreme govorim da mi je Dejvis kup jedan od najvećih ciljeva", dodao je on.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.

"Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija. Nori i Drejper su obojica levoruki, nisam igrao sa mnogo levorukih u poslednje vreme, ali uspeli smo da nađemo prave sparing partnere danas i juče. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl", rekao je Đoković.

Duel Srbije i Velike Britanije na programu je sutra od 16.00 i igra se u Malagi.

"U ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim i Salisburijem. Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača sutra britanskih, biće i naših, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa", zaključio je Đoković.

Selektor Srbije Viktor Tricki je izjavio da će u dublu za Srbiju igrati Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

"Novak i Miša su igrali u Parizu, igrali su sjajno, dobili jedan dubl par lako. Nažalost, Miša se mučio sa zglobom i nisu nastavili, ali imamo opciju, svidelo nam se. To ne isključuje druge, imamo više kombinacija", rekao je Troicki.

"Britanija u dublu jeste favorit, ali verujem u naš tim, mislim da možemo da iznenadimo avakog jer imamo sjajne riternere. Dejvis kup je nepredvidljiv i veliki je pritisak, što mislim da nama ide u korist", dodao je Troicki.

Pretpostavlja se da će Novak Đoković u singlu igrati protiv Džeka Drejpera.

"Neugodan igrač. Pratili smo ga, igrao je sjajno u Sofiji, uzeo čelendžer u Bergamu. Imao je i povredu, ali se brzo vratio i u 60 je na svetu. Neće biti lak meč ko god da bude igrao. Imamo šanse i mislim da možemo da iskoristimo njegove slabosti", rekao je Troicki.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve