Sport
17.03.2022. 15:00
Beta-AFP

Tenis

Dejvis kup: Odabrani domaćini grupne faze finala

tenis
Izvor: Shutterstock

Bolonja, Glazgov, Hamburg i Malaga biće domaćini grupne faze finala ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Svaki od ova četiri grada biće domaćin grupe od po četiri reprezentacije, a sastav grupa biće poznat posle žreba koji je zakazan za 31. mart u Londonu.

Specijalne pozivnice za učešće dobili su Dejvis kup timovi Srbije, Kanade i Velike Britanije. Rusija neće moći da brani titulu nakon što je suspendovana zajedno sa Belorusijom posle invazije na Ukrajinu.

Za titulu u Dejvis kupu će se boriti Srbija, Hrvatska, Velika Britanija, Nemačka, Argentina, Australija, Belgija, Južna Koreja, Španija, SAD, Francuska, Italija, Kazahstan, Kanada, Holandija i Švedska.

Grupna faza igraće se od 14. do 18. septembra, a po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale koje je na programu od 23. do 27. novembra u gradu koji tek treba da bude određen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno
rafael Nadal

Uvrede sa tribina

15.03.2022. 20:05

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da se saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve