Sport
25.12.2023. 23:15

Selektor rukometaša

Đerona o EP u Nemačkoj: "Prilika za ostvarenje važnih ciljeva"

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je danas da je ekipa svesna da je predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj prilika da se ostvare važni ciljevi - prolazak u drugu fazu takmičenja i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

"Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak", rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez.
 

Rukometaši Srbije okupljaju se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom završnog dela priprema pre odlaska na Evropsko prvenstvo, koje se od 10. do 28. januara igra u Nemačkoj.

Srpski tim će do 3. januara trenirati u Staroj Pazovi, a zatim će otputovati na turnir u Granjolers, gde će odigrati prijateljske utakmice protiv Slovačke, Poljske i Španije.

"Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za olimpijske kvalifikacije su ciljevi. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje", naveo je selektor.

Đerona je rekao da će na turniru u Španiji podeliti minutažu igrača, kako bi se videle njihove mogućnosti, ali i da budu fizički i psihički spremni i sveži za grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Srbija će 10. januara otputovati u Minhen gde će dva dana kasnije igrati protiv Islanda, u prvom kolu Evropskog prvenstva. U toj grupi su još Mađarska i Crna Gora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve