Sport
17.08.2023. 10:36
Beta

Sinsinati

Đoković o Monfisu: "Svi pričaju o mojim godinama, ali šta je sa njim?"

1
Izvor: Beta/The Canadian Press / Cole Burston

Srpski teniser Novak Đoković rekao je, posle plasmana u osminu finala mastersa u Sinsinatiju, da se raduje "duelu veterana" koji ga očekuje protiv Francuza Gaela Monfisa.

Đoković je prošle noći prošao u treće kolo Sinsinatija pošto mu je Španac Alehandro Davidovič Fokina predao meč. Sprski teniser je vodio sa 6:4 i 30:0 u uvodnom gemu drugog seta kada mu je španski teniser predao meč zbog povrede.

Bio je ovo prvi meč Đokovića u Sinsinatiju od 2019. godine i prvi od finala Vimbldona, a naredni rival biće mu Monfis protiv kojeg je slavio u svih 18 prethodnih međusobnih duela.

"On je neverovatan momak. Neko koga zaista poštujem i volim kao osobu. Donosi toliko radosti navijačima, toliko zabave. Jedan od najharizmatičnijih igrača koje smo imali u prethodne dve decenije na turu", rekao je Đoković.
 

I Đoković i Monfis imaju po 36 godina, s tim da će Francuz tokom predstojećeg Ju Es Opena napuniti 37.

"Sjajno je videti ga na terenu posle nekoliko godina borbe s povredama. Igra dobro kao i uvek. Stariji je od mene godinu dana. Svi pričaju o mojim godinama, ali šta je sa njim? Igra odlično, tako da se radujem sudaru veterana", rekao je Đoković.

Njihov 19. okršaj na programu je u noći između četvrtka i petka oko 02.30.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve