Sport
02.06.2021. 14:01
Tanjug

"Veoma je hrabra"

Đoković pružio podršku Naomi Osaki

Novak Đoković teniser
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pružio je podršku japanskoj teniserki Naomi Osaki koja je odustala od učešća na Rolan Garosu zbog problema sa depresijom i anksioznošću.

"Mislim da je veoma hrabra što je to uradila. Zaista mi je žao što prolazi kroz težak period", rekao je Đoković na konferencije za medije posle meča sa Sandrgenom u prvom kolu Rolan Garosa koji je lako rešio u svoji korist sa 3:0.

Drugoplasirana teniserka na WTA listi i osvajačica četiri gren slem titule zbog problema sa psihičkim zdravljem nije želela da tokom Grenl slema daje izjave medijima, zbog čega je bila novčano kažnjena sa 15 hiljada dolara, a zaprećeno joj je da će biti i diskvalifikovana sa turnira. To je bilo presudno da Osaka napusti takmičenje na pariskoj šljaci.

Teniserka Naomi Osaka
Izvor: EPA / CAROLINE BLUMBERG

"Moram reći da je njena odluka veoma smela. Ako joj je potrebno vreme da razmisli i regeneriše se, onda to mora i da uradi, i ja to u potpunosti poštujem. Nadam se da će se vratiti snažnija", poručio je Đoković i dodao:

"Istina je da sam i ja patio od depresije od Ju-Es opena 2018. godine i imao sam problema da se sa tim izborim. Naomi je mlada, mogu da je razumem i saosećam sa njom, jer sam i ja mnogo puta izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osećaj“, zaključio je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve