Đoković: Nadalu Rolan Garos, meni medalja u Riju

Đoković: Nadalu Rolan Garos, meni medalja u Riju

FOTO: Tanjug/ AP/Darko Vojinović


Rafa je i dalje najbolji teniser na šljaci, pa titula koju je osvojio u Monte Karlu ne može biti iznenađenje

Novak Đoković lopticu favorita na Rolan Garosu prebacuju na drugu mreže –  do Rafaela Nadala.  Prvi teniser sveta izjavio je da Španac ima najveće šanse za osvajanje Pariza. Đokoviću u kolekciji trofeja nedostaje samo sa Otvorenog prvenstva Francuske, a najbliži tome bio je prošle godine kada je u finalu poražen od Švajcarca Stana Vavrinke.

– Titula Nadala u Monte Karlu nije iznenađenje. On je mnogo puta pobeđivao tamo. Čini se da je imao mnogo problema da osvaja velike turnire u poslednje dve godine, ali je i dalje najbolji treniser na šljaci. Veoma ga poštujem i vidim ga kao prvog favorita na bilo kojem turniru na šljaci, pa tako i Rolan Garos nije izuzetak- rekao je Đoković za britanski Telegraf.

On je ponovio da mu je jedan od glavnih ciljeva osvajanje medalje na Olimpijadi u Riju.

–  Olimpijske igre  shvatam veoma ozbiljno, isto kao gren slem. Nemam često priliku da igram za svoju zemlju i biće jedinstveno iskustvo u Riju. Nadam se da ću biti u istoj formi kao sada i da ću ostvojiti medalju za Srbiju. Igraću u singlu i muškom dublu.

Novak se još jednom dotakao spekulacija da u tenisu postoji doping i namještene utakmice, za šta je rekao da za takve tvrdnje ne postoje dokazi.

– Sve dok ne postoje dokazi tenis je čist. Čitao sam šta je Marej rekao, gajimo veliko prijateljstvo, i verujem da nije mislio na konkretnog pojedinca. Nezgodno je što se priča da u tenisu postoji klađenje, nameštanja, doping, ali mislim da antidoping agencije i organi upravljanja moraju da iznesu dokaze. Ponosan sam što sam deo sporta koji je čist.

Najbolji sportista sveta u izboru akademije “Lauerus” za Rolan Garos, koji počinje 22. maja, spremaće se na turnirima u Rimu i Madridu.if (document.currentScript) {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar