Đoković uplatio pet miliona dinara pomoći Novom Pazaru

Đoković uplatio pet miliona dinara pomoći Novom Pazaru

(AP Photo/John Minchillo)


Najbolji teniser sveta Novak Đoković uplatio je pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Đoković je imajući u vidu tešku situaciju u tom gradu lično kontaktirao rukovodstvo bolnice i ponudio da “Fondacija Đoković” odmah kupi sve što je neophodno za lečenje zaraženih virusom Covid-19.

“Đoković je već danas uplatio pet miliona za kupovinu zaštitne opreme, lekova i medicinskih aparata, a dogovor je da sledeće nedelje uplati još koliko bude potrebno”, rekao je Tanjugu direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović.

AP Photo/Andy Wong

AP Photo/Andy Wong

U pitanju je velika pomoć, ubedljivo najveća koju je Novi Pazar dobio, navodi Ćorović.

Povezane vesti – Vučić: Bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih u Srbiji

“U ime svih građana Novog Pazara i svih zdravstvenih radnika zahvaljujem se na pomoći koja će biti iskorišćena za ovu borbu i za kupovinu zaštitne opreme, medicinskih aparata i lekova”, ističe Ćorović.

Đoković, koji je i sam zaražen koronavirusom, na početku pandemije uplatio je milion evra pomoći Srbiji za kupovinu medicinske opreme, a značajna finansijska sredstva donirao je i Italiji, zemlji koja je najviše bila pogođena virusom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar