ĐORĐEVIĆ: Kalinić razumeo, poziv zavisi i od ponašanja

ĐORĐEVIĆ: Kalinić razumeo, poziv zavisi i od ponašanja

Aleksandar Đorđević Foto Oksana Skendžić


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da je Nikola Kalinić pozitivno i zrelo reagovao što je izostavljen sa spiska za Svetsko prvenstvo u Kini.

Ðorđević je skratio spisak na 18 imena i na njemu iznenađujuće nisu krilni košarkaš Fenerbahčea i Nemanja Nedović iz milanske Olimpije.

“Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao izuzetno pozitivno i zrelo. Razumeo je i shvatio priču zašto ga sada nema”, rekao je Ðorđević za Sportski žurnal.

Ðorđević je dodao da Kalinić nije završio nastup u nacionalnom timu.

“U budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja”, poručio je on.

Reprezentacija Srbije okupiće se 18. jula u Beogradu, a tri dana kasnije ide na bazične pripreme na Kopaonik gde će ostati do 4. avgusta i utakmice protiv Borca u Čačku.

Povezane vesti – NEDOVIĆ: Razočaran sam, ali ne i iznenađen

Planirane su još provere protiv Finske u Zrenjaninu 7. avgusta, tri dana kasnije protiv Litvanije u Štark areni, a 12. avgusta protiv istog rivala u Kaunasu.

Srbija će učestvovati i na Akropolis kupu u Atini od 16. do 18. avgusta, a dva dana kasnije ide u Kinu, gde će pre turnira imati provere protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Srpski košarkaši na Svetskom prvenstvu u Kini, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra, igraju u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

2 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    Sever

    Bogdan,Vasa,Jovic,Gudura,Lucic,Jokic i Milutinov svi ostali zajedno sa selektorom penzija, preko Tv gledati SP

  2. 2
    Sever

    Forma,teren,rezultati to samo neki pozvani imaju,pripreme na VMA,bice bolje a putujuBogdan,Vasa,Jovic,Gudura,Lucic,Jokic i Milutinov, svi ostali zajedno sa selektorom penzija, preko Tv gledati SP

+ Ostavite komentar