Sport
14.11.2022. 14:21
Beta

Proslavljeni trener

Duško Ivanović o razlozima dolaska u Crvenu zvezdu

Duško Ivanović
Izvor: EFE / Enric Fontcuberta

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je u Beogradu da zna da će mu biti teško, ali je istakao da je zadovoljan svojim dolaskom u redove crveno-belih iz više razloga.

"Znam da će mi biti teško, ali sam veoma zadovoljan što sam došao u Crvenu zvezdu. Prvo, jer je to klub velike tradicije, velikih ciljeva i velike armije veličanstvenih navijača. Drugo, jer je to pravi sportski izazov za trenera kao što sam ja", rekao je Ivanović na predstavljanju u hali "Aleksandar Nikolić".

"Treće, jer verujem da ovaj tim može da ima taj karakter koji su manje-više imale sve moje ekipe - pobenički karakter, da mogu da uđu u svaku utakmicu misleći samo o tome da možemo da pobedimo svakoga. I na kraju, ono što je najvažnije, ja volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima u košarci", dodao je on.
 

Ovaj crnogorski stručnjak je na klupi Zvezde zamenio Vladimira Jovanovića sa kojim je prekinuta saradnja.

Duško Ivanović
Izvor: EFE / Enric Fontcuberta

"Pratio sam Zvezdu, kao što sam pratio manje-više sve ekipe Evrolige... Znam dosta, ali ne dovoljno. Pravu sliku ću imati kad počnem da treniram sa momcima, jer ono što se vidi kad si spolja je drugačije od onog kad si unutra", rekao je Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde su trenutno peti na tabeli ABA lige sa četiri pobede i jednim porazom, dok su u Evroligi na poslednjem mestu sa skorom 1:6.

Duško Ivanović će na klupi Zvezde debitovati u četvrtak kada će crveno-beli dočekati Asvel u osmom kolu Evrolige.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nebojša Čović: Sad i ja hoću da Zvezda bude državni projekat
Branko Lazić

Intervju

18.07.2022. 13:05

Nebojša Čović: Sad i ja hoću da Zvezda bude državni projekat

One koji u njega pucaju lažima ubija istinom. Majstor je u baratanju činjenicama. Neki kažu da je na tom terenu nadmašio čak i svoje košarkaše koji to, misli se na baratanje, maestralno rade loptom. Istina je doduše da košarkaši, sport je to, s vremena na vreme i izgube. On, Nebojša Čović, po nepisanom pravilu, dobija čak i kad svi misle da je izgubio. Često i u zaustavnom vremenu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve