Sport
18.05.2022. 09:47
Beta

NBA

Džimi Batler je nezaustavljiv u plej-ofu

Džimi Batler
Izvor: Beta/AP / Lynne Sladky

Košarkaši Majamija poveli su protiv Bostona u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su pobedili u prvoj utakmici sa 118:107.

Majami je predvodio Džimi Batler sa 41 poenom, od kojih je 27 postigao u drugom poluvremenu. On je imao i devet skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade. Batler je 220. košarkaš u istoriji lige koji je postigao najmanje 14.000 poena.

Tajler Hirou pobedi je doprineo sa 18 poena i sedam skokova, Gejb Vinsent sa 17 poena, Maks Strus sa 11, a Bem Adebajo sa 10 poena.

Majami Hit
Izvor: Beta/AP / Lynne Sladky

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 29 poena, uz osam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Džejlen Braun postigao je 24 poena uz 10 skokova, Robert Vilijams 18 poena uz devet skokova, a sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije utakmicu je završio Pejton Pričard.

Majami je pobedio zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu, nakon što je gubio osam poena razlike na pauzi (54:62). Ekipa je utakmicu "prelomila" u trećoj četvrtini koju je dobila sa 39:14. Batler je u trećoj četvrtini postigao 17 poena, više od cele ekipe iz Bostona.

"Džimi Batler je vrhunski takmičar. Mnogo momaka u ovoj ligi igraju košarku. On igra da bi pobedio. To je potpuno drugačija stvar, a on to radi dobro kao i svi ostali", rekao je trener Majamija Erik Spolstra.
 

Boston je u trećoj četvrtini šutirao 2/15.

"Dobili smo preostale tri četvrtine, ali očigledno je da će se treća isticati. Pomalo smo se vratili u poslednjoj deonici i ponovo počeli dobro da igramo, ali 39:14 i 2/15 je teško prevazići", naveo je trener Bostona Ime Udoka.

Braun i Tejtum
Izvor: Beta/AP / Lynne Sladky

U ekipi Bostona nije bilo Markusa Smarta zbog povrede stopala i Ala Horforda koji je zaveden u zdravstveni protokol.

Naredna utakmica igra se u noći između četvrtka i petka.

U finalu plej-ofa Zapadne konferencije igraju Golden Stejt i Dalas.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve