Sport
04.04.2022. 16:05
R.E./Kurir

"Nije čovek mašina"

Rebrača o Jokiću: Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JASON SZENES

Kada god se približi neki reprezentativni ciklus domaća javnost polemiše o tome da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju.

MVP najjače košarkaške lige na svetu izazvao je dosta reakcija, prošle godine, odlukom da ne nastupa za nacionalni tim koji nije uspeo da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju. 

Međutim, ljubitelji košarke ponovo se nadaju da bi Nikola Jokić mogao da bude u sastavu reprezentacije na Evropskom prvenstvu koje je na programu od septembra.

Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača u razgovoru za Kurir istakao je da NIkola Jokić nije zaslužio tolike kritike. 

"Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman. Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju", rekao je Rebrača za "Kurir".
 

Rebrača dodaje da i Jokića treba razumeti.

"Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina...", dodao je čuveni srpski košarkaš.

Rebrača se osvrnuo i na povratak Svetislava Pešića na klupu reprezentacije. 

"U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdana Bogdanovića", zaključio je Rebrača.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve