Sport
15.03.2023. 16:31
Beta-AP

Tenis

Evo kada se vraća Nadal

nadal, 15. 3. 2023.
Izvor: AAP / LUKAS COCH

Španski teniser Rafael Nadal planira da se vrati na teren na mastersu u Monte Karlu sledećeg meseca, saopštili su danas organizatori turnira.

Osvajač 22 grend slem titule eliminisan je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu porazom od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda, u meču tokom kojeg je imao problema sa povredom kuka.

Iz istog razloga propustiće i naredna dva turnira Indijan Vels i Majami.

Maters u Monte Karlu počinje 8. aprila, a direktor turnira Dejvid Mejsi je optimističan da će Nadal igrati.

"Rafa je prvi registrovani igrač. On zaista želi da igra na mastersu u Monte Karlu i čini sve da učestvuje na turniru koji mu je toliko drag", naveo je Mejsi u saopštenju.

Španski 36-godišnji teniser osvojio je turnir u Monte Karlu rekordnih 11 puta, uključujući i rekordni niz Open ere od osam uzastopnih titula od 2005. do 2012. godine.

Nadal koristi turnir u Monte Karlu kao pripremu za predstojeći Rolan Garos koji se odrzava od 28. maja do 11. juna u Parizu.

Nadal je osvojio rekordnih 14 velikih titula na šljaci na Rolan Garosu, uključujući i prošlogodišnji turnir, kada je imao problem sa levim stopalom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rafael Nadal o svojoj povredi i nastavku karijere...
1

Iskreno obraćanje

18.01.2023. 11:27

Rafael Nadal o svojoj povredi i nastavku karijere...

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je "psihički uništen" strahujući od novog dugog odsustva posle povrede koju je zadobio tokom poraza protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu Australijan opena, na kome nije uspeo da odbrani titulu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve