Sport
15.10.2019. 16:29
R. E.

FETEL: Mercedes je skoro savršen, Ferari mora još da radi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mercedes je na stazi Suzuka osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora posle pobede Valterija Botasa i trećeg mesta Luisa Hamiltona. Mercedes će postati prvi tim u istoriji koji će osvojiti šest uzastopnih "duplih kruna" u konkurenciji vozača i konstruktora, pošto se za titulu bore samo Hamilton i Botas.

Za razliku od prethodnih sezona Ferari ove godine nije uspeo da parira Mercedesu, čega se dotakao i Sebastjan Fetel rekavši da njegova ekipa mora dosta toga da popravi kako bi bila konkurentna.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

"Ne možemo da vidimo šta rade, ali gledano spolja, oni su veoma blizu savršenstvu svaki put kada izađu na stazu, konstantni su i prave malo grešaka. To je deo njihove snage, ali ako osvojiš titulu konstruktora četiri trke pre kraja, očigledno neke stvari radiš bolje od svih ostalih. Ako bismo ulazili u detalje, može da se raspravlja šta njihov bolid radi bolje od našeg, ali mislim da nije u tome stvar, radi se o timskom radu", naveo je Fetel, preneo je Skaj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Toru Hanai

Fetel je potom dodao da je neophodno poboljšati sitnice i da su one te koje prave razliku.

"To je mnogo malih stvari, ne jedna stvar koju moramo da popravimo, već mnogo sitnica koje moramo bolje da radimo, svako od nas i to je jedini način kojim možemo da pokušamo da napravimo iskorak. Nadam se da će im (Mercedesu) postati pomalo dosadno", istakao je nemački vozač.

Povezane vesti  - NASTAVIO OČEVIM STOPAMA: Šumaher prvi put na stazi u Ferarijevom bolidu

Uoči početka sezone Ferari je smatran favoritom, ima veću brzinu na ravnom, ali Mercedes je pobedio u prvih osam trka i bio je na visokom nivou tokom sezone, iako je Ferari imao pet uzastopnih pol pozicija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve