FETEL: Mercedes je skoro savršen, Ferari mora još da radi

FETEL: Mercedes je skoro savršen, Ferari mora još da radi

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL


Mercedes je na stazi Suzuka osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora posle pobede Valterija Botasa i trećeg mesta Luisa Hamiltona. Mercedes će postati prvi tim u istoriji koji će osvojiti šest uzastopnih “duplih kruna” u konkurenciji vozača i konstruktora, pošto se za titulu bore samo Hamilton i Botas.

Za razliku od prethodnih sezona Ferari ove godine nije uspeo da parira Mercedesu, čega se dotakao i Sebastjan Fetel rekavši da njegova ekipa mora dosta toga da popravi kako bi bila konkurentna.

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

“Ne možemo da vidimo šta rade, ali gledano spolja, oni su veoma blizu savršenstvu svaki put kada izađu na stazu, konstantni su i prave malo grešaka. To je deo njihove snage, ali ako osvojiš titulu konstruktora četiri trke pre kraja, očigledno neke stvari radiš bolje od svih ostalih. Ako bismo ulazili u detalje, može da se raspravlja šta njihov bolid radi bolje od našeg, ali mislim da nije u tome stvar, radi se o timskom radu”, naveo je Fetel, preneo je Skaj.

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland raises his trophy as second placed Ferrari driver Sebastian Vettel, left, of Germany and third placed Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain on the podium after winning the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Toru Hanai)

AP Photo/Toru Hanai

Fetel je potom dodao da je neophodno poboljšati sitnice i da su one te koje prave razliku.

“To je mnogo malih stvari, ne jedna stvar koju moramo da popravimo, već mnogo sitnica koje moramo bolje da radimo, svako od nas i to je jedini način kojim možemo da pokušamo da napravimo iskorak. Nadam se da će im (Mercedesu) postati pomalo dosadno”, istakao je nemački vozač.

Povezane vesti  – NASTAVIO OČEVIM STOPAMA: Šumaher prvi put na stazi u Ferarijevom bolidu

Uoči početka sezone Ferari je smatran favoritom, ima veću brzinu na ravnom, ali Mercedes je pobedio u prvih osam trka i bio je na visokom nivou tokom sezone, iako je Ferari imao pet uzastopnih pol pozicija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar