Sport
23.11.2019. 19:23
R. E.

"FILIP JE NAJVIŠE NA UDARU" Čović: Vrše pritisak da bi napustio Zvezdu, e pa neće moći

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon što je Crvene zvezda predstavila novog trenera Dragana Šakotu, prvi čovek crveno-belih, Nebojša Čović osvrnuo se na dešavanja unutar kluba, ali je i po prvi put otvoreno govorio o statusu sina Filipa i kritikama na njegov račun.

"Na udaru je najviše Filip Čović, zaboravili ste polufinale i finale ABA lige prošle godine. Promašio je protiv Partizana, pa šta? Neko drugi je pogrešio protiv Makabija, neko treći protiv Asvela. On jeste moj sin, ali ti što pišu ako privileguju svoje članove porodice, ovde nije to slučaj. On je ravnopravan igrač, svi igrači Zvezde su moji sinovi, svi do jednog. Znam što se vrši taj pritisak, da bi se Filipu ogadilo i da bi dojadilo, da ode, ali ja vam kažem - neće! A vi nastavite da selektirate i dovodite svoje plejeve. Pobeđivaćemo sigurno i gubiti, pa šta?", istakao je Čović na konferenciji za štampu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Filip Čović je u poslednje vreme, pogotovo na društvenim mrežama, često na udaru zbog partija koje pruža u crveno-belom dresu.

Čović je u dosadašnjem delu Evrolige na osam utakmica imao prosek od 2,3 poena, uz 2,6 asistencija po utakmici, dok je u ABA ligi prosečno beležio 6,3 poena, uz 4,3 asistencije.

Nebojša Čović je na konferenciji za štampu govorio i o slučaju Džejmsa Gista, koji nakon odigranog derbija nije bio u protokolu na dve naredne utakmice u Evroligi.

Povezane vesti - VRATIO SE POSLE 12 GODINA: Šakota novi trener Crvene zvezde

"Pravili ste od toga rijaliti, takvi programi prodaju tiraže ali treba da budete realni. Džejms Gist je u ponedeljak ostao u Beogradu i vredno trenirao individualno. Imao je pokretanje disciplinskog postupka zbog kašnjena na aerodrom posle utakmice sa Efesom. Bio je to nesporazum, ali kada se otvori postupak morate dati izjavu. U ponedeljak je isticao rok za to, a izjava nije data. Niko nije iznad Zvezde, tako ni Gist koji nije dao izjavu i ostao je u Beogradu. Sada je to rešeno, kažnjen je javnom opomenom i to je završena priča. Njegov komentar na Instagramu se nije odnosio na sve ovo, Gist je igrač pod ugovorom. Nemojte davati lažne informacije da Gist košta 580.000 evra, on košta 500.000 evra", istakao je Čović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve