Sport
20.11.2023. 11:39
R. E.

Dejvis kup finale

Svi su tu, kao nekada... Može li Srbija da osvoji novu "salataru"

1
Izvor: EPA / EFE / KAI FOESTERLING

Teniseri Srbije u Malagi će se od 23. novembra boriti za titulu u Dejvis kup takmičenju.

Srbija u kolekciji ima već jedan pehar Dejvis kupa, osvojen 2010. godine, a jedan od onih koji su doprineli tom istorijskom uspehu je upravo sadašnji selektor Viktor Troicki.

Trinaest godina kasnije naša selekcija juriće novi trofej na završnom takmičenju u Malagi. 

Srbiju mnogi smatraju favoritom, budući da je predvodi najbolji teniser sveta, rekorder sa 400 nedelja na vrhu ATP liste Novak Đoković.

Troicki će na raspolaganju u Španiji imati još i Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Hamada Međedovića i Filipa Krajinovića.

Iako je Đoković u odličnoj formi, nakon osvajanja titule na završnom turniru sezone u Torinu i obezbeđenog prvog mesta na ATP listi na kraju godine, Troicki ne pravi euforiju.

"Dobra je energija u ekipi i sve je u najboljem mogućem redu. Idemo meč po meč. Ne znam da li možemo da kažemo da smo glavni favoriti. Imamo Novaka i možemo da se nadamo, a imamo i želju da osvojimo 'salatru'", poručio je selektor Srbije iz Malage.

I stručni štab Srbije pojačan je pred završni turnir Dejvis kupa. Selektoru Viktoru Troickom i treneru Iliji Bozoljcu priključio se u ulozi savetnika i Janko Tipsarević, takođe jedan od osvajača titule 2010.

"Logičan splet okolnosti. Želeli smo da budemo što jači u igračkom, ali i stručnom kadru. Janko je neko ko je sa nama osvojio titulu, i verujem da može mnogo da nam pomogne i u stručnom delu kao neko ko je ceo život u Dejvis kupu", istakao je Troicki.

Srbiju prvi duel na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi očekuje 23. novembra, a protivnik će biti Velika Britanija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve