Sport
22.02.2023. 14:30
R. E.

Pismo Zajednici Superlige

FK Partizan o promeni termina derbija: "Štetna odluka suprotna propisima"

Partizan
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Partizan obratio se Zajednici Superlige i ponovio neslaganje sa pomeranjem termina odigravanja 169. večitog derbija.

Zajednica klubova Superlige odlučila je da meč između Crvene zvezde i Partizana bude odigran u petak, 3. marta sa početkom u 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

U dopisu koji je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura navodi se da "igrarije sa određivanjem termina" derbija, u trenutku kada su crno-beli jedini srpski predstavnik u Evropi, "idu isključivo na štetu srpskog fudbala".

Utakmica 24. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana, prvobitno je trebalo da se odigra 2. marta, što je crno-belima odgovaralo, ali su crveno-beli objavili informaciju da će se večiti derbi igrati 1. marta i da su karte za taj meč već puštene u prodaju.

"Ovim putem FK Partizan još jednom izražava svoje neslaganje sa svojevoljnim pomeranjem termina odigravanja pomenute utakmice od strane drugog kluba na bilo koji drugi datum do onoga koji je zvanično određen i objavljen od strane Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije dana 14. 2. 2023.

Igrarije sa određivanjem termina odigravanja svetkovine srpskog fudbala u trenutku kada je FK Partizan jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskim takmičenjima i kao takav se bori za što bolji status svih srpskih klubova koji će učestvovati u UEFA takmičenjima u sezoni 2024/25 idu isključivo na štetu srpskog fudbala.

Smatramo da je naknadna promena objavljenog termina pomenute utakmice, sa kojim su se saglasili svi akteri, a kakva uverenja imamo od strane Zajednice, nemoguća i suprotna propisima, te blago rečeno štetna za ozbiljnost i regularnost takmičenja, a čemu svi mi učesnici težimo. Eventualno pomeranje navedene utakmice 24. kola sa već određenog termina 1. marta bi uslovilo dalja pomeranja termina utakmica narednih kola, a sa čim FK Partizan nije i ne može biti saglasan", navodi se u poruci koju je potpisao MIloš Vazura.

Na tabeli Superlige Srbije Zvezda vodi sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve