Sport
20.01.2023. 20:50
R. E.

Piksi okupio tim

"Utakmica protiv SAD nije ekskurzija"

Dragan Stojković Piksi
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIĆ

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi okupio je u Staroj Pazovi 17 igrača iz domaće lige, bez Crvene zvezde i Partizana, na koje će uz trojicu fudbalera iz MLS računati na prijateljskom duelu protiv selekcije SAD 26. januara u Los Anđelesu.

"Uželeli smo se rada, ovaj period od Katara protekao je u analizama, da vidimo gde smo grešili ali se radujem da ponovo krećemo da radimo", izjavio je Stojković u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Nažalost, za prijateljski duel protiv Amerikanac selektor neće moći da računa na fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

"U ovoj grupi igrača biće njih 17, zahvaljujem se svim klubovima koji su pustili svoje igrače. Moram da napomenem, nema igrača Crvene zvezde i Partizana. Žao mi je što ih nema, to je njihovo pravo i oni nisu dali igrače ovog puta. Nemam problema sa tim. Žao mi je, jer sam hteo neke igrače da vidim uživo i na delu, što ne znači da ih neće biti. Bilo je planirano da tu budu sedmorica igrača iz tih klubova", istakao je Stojković.

Piksi je dodao da će duel u SAD biti dobra prilika za neke igrače da se nametnu.

"Ovo je ekipa igrača koja je poznata fudbalskoj Srbiji, koji su se pokazali i dokazali u našoj ligi. Kvalitet je zadovoljavajući. Kada se stvori ovakva šansa, oni je zaslužuju. Pokazali su nivo u Superligi, pitanje je da li mogu na višem nivou da pokažu svoj talenat. To ćemo videti. Utakmica protiv SAD nije ekskurzija. Ona predstavlja šansu za te igrače da se pokažu. Mart se bliži, tada kreću kvalifikacije za EP, a oni imaju sve u svojim rukama da pokažu da mogu da budu u A selekciji. Možda neće biti iznenađenje da neko od njih bude u spisku za mart. Ne želim da prejudiciram ni pravim pritisak", objasnio je Stojković.

Ekipu će u Los Anđelesu pojačati trojica igrača koji igraju u MLS ligi - golman Nju Ingland Revolušna Đorđe Petrović, centralni bek Vankuver Vajtkepsa Ranko Veselinović i napadaču Los Anđeles Galaksija Dejan Joveljić.

"Imamo tri igrača koji nas već čekaju i drago mi je da ću ih videti na terenu. Imamo sve potrebne informacije. Svakom selektoru ovakav tim utakmica pomaže da sklopi jednu jasniju sliku po pitanju kvaliteta. Pretpostavljam da se i SAD tako ponaša".

Srbiju već u martu očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 

"Jedva čekam mart, pogotovo posle rezultatskog neuspeha i očekivanja koje je nacija imala imamo taj popravni ispit da se popravi utisak. Svake kvalifikacije donose izazov i moranje da morate biti u vrhu da biste učestvovali u takmičenju. Uspeh će biti ako uspemo na EP posle 24 godine i cilj nam je kontinuitet na velikim takmičenjima. Tako se stiče samopouzdanje, pobedničke navike i onda možete da očekujete i neke bolje rezultate. Najvažniji su mart i kraj godine, meč sa Bugarskom u Beogradu. Tada moramo da budemo maksimalno motivisani, koncentrisani da osvojimo prva dva mesta", napomenuo je Piksi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksi: "Nemam grižu savesti"
Dragan Stojković Piksi 23. 11. 2022.

Zvanično obraćanje

05.12.2022. 15:27

Piksi: "Nemam grižu savesti"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je konferenciju za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Govorio je o utkamicama odigranim u Kataru, "Orlovima", daljim aktivnostima, ali i o tome kako se on sada oseća...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve