Sport
03.08.2023. 22:21

Ligakonferencija

Apoel ipak bolji: Fudbaleri Vojvodine eliminisani

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u revanš utakmici drugog kola u Novom Sadu izgubili sa 1:2 od kiparskog APOEL-a.

U prvoj utakmici pre sedam dana na Kipru, APOEL je pobedio sa 2:1, pa se tako ukupnim rezultatom 4:2 plasirao u treće kolo.

Na stadionu "Karađorđe", APOEL je poveo u 28. minutu golom Kingslija Sarfoa, a izjednačio je Dejan Zukić u 38. Pobedu APOEL-u doneo je Jorgos Efrem u 74. minutu iz jedanaesterca.

Vojvodina je prva zapretila preko Nikola Čumića u drugom minutu, a gosti su uzvratili u 17. kada je Eduardo šutirao preko gola.

APOEL je poveo u 28. minutu golom koji je Sarfo postigao iz voleja sa ivice šesnaesterca.

Posle toga Vojvodina je mogla da izjednači, ai je golman Vid Belec nogom odbranio šut Čumića sa 10-ak metara.

Domaći su izjednačili u 37. minutu kada je Čumić dodao loptu do Zukića, a posle njegovog šuta lopta je zakačila jednog igrača APOELA, promenila pravac i ušla u mrežu.

Novosađani su posle toga napadali, u završnici poluvremena ponovo je prilici bio Zukić, ali je golman Belec odbranio.

Kiparski tim je imao inicijativu u nastavku, a trener Sa Pinto pojačao je sredinu terena, uveo je između ostalih i Radosava Petrovića i igrao je opreznije.

APOEL je imao dobru priliku u 72. minutu iz kontranapada, a tokom te akcije dosuđen je jedanaesterac, pošto je rukom pred golom igrao fudbaler domaćih Traore.

Precizan je bio Efrem u 74. minutu za novo vođstvo Kiprana.

Vojvodina je do kraja pokušavala da napravi neki ozbiljniji napad, ali je jedinu dobru šansu imao Zukić u 82. minutu, kada je njegov udarac odbranio golman Belec.

APOEL je igrao na kontranapade i sačuvao je svoju mrežu, pa će u trećem kolu igrati protiv gruzijske ekipe Dila Gori, koja je u dvomeču bila bolja od ukrajinske Vorskle.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić - nije kriv
Zvezdan Terzić, ATA, 3. 7. 2023.

Doneta presuda

31.07.2023. 13:47

Zvezdan Terzić - nije kriv

Posle 13 godina od podizanja optužnice, Viši sud u Beogradu doneo je presudu da generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić nije kriv za prisvajanje novca od transfera fudbalera OFK Beograd.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve