Sport
23.01.2023. 13:06
Beta

Novak Đoković

"Hvala mom medicinskom timu, hvala Bogu, svima koji su mi pomogli"

1
Izvor: Beta/AP / Aaron Favila

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je meč osmine finala Australijan opena protiv Aleksa de Minora najbolji koji je odigrao od početka godine i istakao da srećan jer nije osećao bolove zbog povrede.

"Stvarno sam želeo da pobedim sa 3:0... Prvih 4-5 gemova su bili tesni. Počeo sam da se osećam opuštenije i slobodnije posle prvog brejka. On je bio nervozniji u završnicama prva dva seta. Iskoristio sam svoje šanse", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni pošto je lako slavio protiv De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2.

Srpski teniser je u šestom gemu prvog seta došao do prvog brejka (bez izgubljenog poena) i potpuno preuzeo inicijativu na terenu. U nastavku je osvojio 14 od 17 gemova i rutinski došao do plasmana u svoje 54. gren slem četvrtfinale.

"Ovo je definitivno moj najbolji meč ove godine", istakao je Đoković, koji je u prethodnom meču u Melburnu imao problema sa povredom. 

"Srećan sam jer danas nisam osećao bolove zbog povrede. U prvom meču sam se osećao dobro, u drugom ne baš. Hvala mom medicinskom timu, hvala Bogu, svima koji su mi pomogli. Ne želim da slavim prerano. Zadovoljan sam kako sam igrao, kako sam se kretao danas, kako sam udarao loptu. Nadam se da ću tako nastaviti", dodao je on.
 

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u sredu biće peti nosilac Andrej Rubljov, koji je posle maratona bilo bolji od Danca Holgera Runea sa 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9).

"Andrej je konstantan teniser već godinama. Servis i forhend su mu najjača oružja. Biće to dobar meč", naveo je Đoković.

Biće to četvrti međusobni duel dvojice tenisera, a Đoković vodi sa 2:1.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cicipas posle četiri sata izborio četvrtfinale
1

Australijan open

22.01.2023. 15:20

Cicipas posle četiri sata izborio četvrtfinale

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je nakon iscrpljujuće borbe pobedio Italijana Janika Sinera u pet setova - 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve