Sport
18.05.2023. 22:30
Beta

Nema šale

I to je moguće: Suspendovan Jirgen Klop!

jirgen klop, 18. 5. 2023.
Izvor: EPA / Peter Powell

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop suspendovan je na jednu utakmicu zbog neprimerenog ponašanja, pa neće predvoditi ekipu u predstojećem meču protiv Aston Vile u Premijer ligi.

 

Klop će morati da plati i 75.000 funti, a druga utakmica suspenzije je uslovna do kraja sledeće sezone, ako ponovi prekršaj. On je oštro kritikovao sudiju Pola Tirnija posle pobede protiv Totenhema 4:3, u utakmici odigranoj 30. aprila.

Nezavisna komisija utvrdila je da izjave nemačkog trenera predstavljaju nedolično ponašanje jer impliciraju na pristrasnost, da su dovele u pitanje integritet sudije, da su bile lične, uvredljive i dovele fudbal na loš glas, preneo je Skaj.

Posle utakmice koju je Liverpul dobio golom u nadoknadi vremena, Klopa su novinari pitali o žutom kartonu koji je dobio pošto je ispred četvrtog sudije Džona Bruksa proslavljao pogodak Dioga Žote.

"Imamo istoriju sa (Polom) Tirnijem, ja zaista ne znam šta taj čovek ima protiv nas, rekao je da nema problema, ali to ne može biti tačno. Kako me gleda, ne razumem", rekao je Klop između ostalog.

On je odmah na narednoj konferenciji za medije izrazio žaljenje zbog te izjave, a zatim je poslao pismo u Fudbalski savez da odgovori na optužbe.

Klop se izvinio za ponašanje pored terena, priznao da je zaslužio žuti karton i da je imao neprikladne komentare o Tirniju. On je rekao da je kod nekih odluka bio i previše emotivan, što je dovelo do osećaja nepravde i frustracije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klop: Ovi momci... To je kao da imate Ferarije u garaži
Jirgen Klop

Liverpul

18.05.2022. 10:20

Klop: Ovi momci... To je kao da imate Ferarije u garaži

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je "dirnut" učinkom svojih fudbalera u pobedi protiv Sautemptona, uporedivši njihov kvalitet sa "Ferarijima u garaži".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve